Mennyei szendvicskrém aszalt paradicsommal: csicseriborsótól tartalmas

3
Nyomtatás
Aszalt-paradicsomos-szendvicskrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az aszalt paradicsomos szendvicskrém csicseriborsóval készül, így nemcsak nagyon finom, de tartalmas is.

Ez az aszalt paradicsomos szendvicskrém igazi különlegesség. Fokhagymás olajban pácolt aszalt paradicsom és konzerves csicseriborsó az alapja, és olyan ízesítők kerülnek bele, mint a füstölt paprika, a fűszerkömény és a chilipaprika.

Az elkészítése egyszerűbb nem is lehetne: a hozzávalókat aprítógépbe kell tenned, majd kevés vízzel és olajjal krémesre dolgoznod. Az elkészült krémet tárold hűtőben, és kend pirítósra, vagy fogyaszd mártogatósként chips és csíkokra vágott zöldségek mellé.

Aszalt paradicsomos szendvicskrém

Aszalt-paradicsomos-szendvicskrem

Hozzávalók 4 személyre

  • 240 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség)
  • 50 g fokhagymás olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 0.5 tk. szárított chilipehely
  • 75 ml olívaolaj
  • 50 ml víz
  • 0.25 tk. bors
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót aprítógépbe, és addig dolgozzuk, amíg egy selymes krémet nem kapunk.

Szükség szerint adjunk hozzá még kevés vizet.

Kanalazzuk légmentesen zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon