A legjobb házi avokádókrém titkai: így lesz tökéletes íze és állaga
Az avokádókrém vagy guacamole roppant egyszerű étel, azonban annál könnyebb elrontani. Mutatjuk, hogyan készítsd, hogy garantált legyen a siker!
Ezt a receptet azért szeretem, mert szinte pillanatok alatt készen van, így ha hirtelen toppannak be vendégek, és akad otthon egy árva kis avokádó, máris meg van mentve a helyzet. Szerencsére avokádót szinte egész évben lehet kapni, és még csak nem is kell kartonszámra vásárolni, hiszen adagonként 1, max. 2 is elég.
A fűszerezése teljesen rád van bízva, hiszen az alap só és bors kombináción felül szinte bármivel megkínálhatod: a Cayenne-borstól a curryn át igen széles a fűszerskála.
A sütőt melegítsük elő 230 fokra.
Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A hozzávalókat tegyük egy tálba: az avokádót magozzuk ki, a húsát keverjük össze a reszelt parmezánnal, a tojással és a fűszerekkel.
Alaposan keverjük össze kézzel a hozzávalókat, majd a tepsiben formázzunk belőlük méretesebb sültkrumpli-formákat.
Süssük kb. 10-12 percig őket a sütőben, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek.
Amint kész, vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd a kedvenc mártogatósunk kíséretében tálaljuk!
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors