Egy kisebb tálkában keverjük a lenmagliszthez a forró vizet, és hagyjuk, hogy 5 perc alatt besűrűsödjön. Ez lesz a tojáspótlónk.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a babot, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, az adoboszószt, a szójaszószt, a balzsamecetet, a köményt, a sót és a borsot. Egy krumplinyomó segítségével zúzzuk össze annyira, hogy összeálló masszát kapjunk, de ne legyen pürés állagú.
Adjuk hozzá az időközben elkészült lentojást és a pankomorzsát, és alaposan dolgozzuk össze őket. Kézzel formázzunk belőle 4 pogácsát, majd tegyük őket egy olajjal felhevített serpenyőbe, és süssük 5 percig mindkét oldalukat.
Ha elkészültek, pakoljuk őket hamburgerbuciba, díszítsük szeletelt paradicsommal, hagymakarikákkal, salátalevéllel, ízesítsük tetszőleges szószokkal.