Baconbe tekert, sütőben sült spárga: parmezán sajt is pirul a tetején

baconbe-tekert-sparga
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütve, párolva, főzve is isteni a spárga, akkor a legfinomabb, ha picit még roppanós, baconbe tekerve ráadásul még finomabb lesz.

Ha szereted a spárgát, nem hiányozhat az asztalról a baconbe tekert zöldség, tökéletes előétel, de bármelyik hétköznap is elkészítheted. Hogy még finomabb legyen, parmezán is pirul a tetején. 

Hogy ne kelljen sokat bíbelődni az előkészítésével, kicsit egyszerűsítettünk a recepten: a spárgákat tedd kötegekbe, majd ezeket tekerd körbe a baconnel, így sokkal kevesebb időt kell rászánnod a munkálatokra, mégis ugyanolyan finom lesz. 

A betekert spárgát aztán sütőben süsd meg: akkor az igazi, ha a bacon ropogós és pirult, a spárga pedig puha, de azért még picit roppanós.

Baconbe tekert parmezános spárga

baconbe-tekert-sparga2

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 szál spárga
  • 1 ek olívaolaj
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 4 szelet bacon (vagy prosciutto)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 

A spárgák fás végeit törjük le, majd a zsenge részeket mossuk át folyó víz alatt. Tegyük őket egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze. 

A szálakból készítsünk 4 kupacot, minden kupacban 5 szál spárga legyen. Mindegyik köteget tekerjük körbe egy szelet baconnel.

Tegyük a baconnel körbetekert kötegeket az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 10-12 percre. Mikor a bacon kezd pirulni, szórjuk a kötegek tetejére a parmezánt, majd tegyük vissza még 3-5 percre, míg a bacon ropogós, a spárga pedig roppanósan puha nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük