
Baconbe tekert, sütőben sült spárga: parmezán sajt is pirul a tetején

Sütve, párolva, főzve is isteni a spárga, akkor a legfinomabb, ha picit még roppanós, baconbe tekerve ráadásul még finomabb lesz.
Ha szereted a spárgát, nem hiányozhat az asztalról a baconbe tekert zöldség, tökéletes előétel, de bármelyik hétköznap is elkészítheted. Hogy még finomabb legyen, parmezán is pirul a tetején.
Hogy ne kelljen sokat bíbelődni az előkészítésével, kicsit egyszerűsítettünk a recepten: a spárgákat tedd kötegekbe, majd ezeket tekerd körbe a baconnel, így sokkal kevesebb időt kell rászánnod a munkálatokra, mégis ugyanolyan finom lesz.
A betekert spárgát aztán sütőben süsd meg: akkor az igazi, ha a bacon ropogós és pirult, a spárga pedig puha, de azért még picit roppanós.
-
2023-05-30 07:50:01
-
2023-05-22 08:52:01
-
2023-05-21 10:16:01
Baconbe tekert parmezános spárga

Hozzávalók 4 személyre
- 20 szál spárga
- 1 ek olívaolaj
- 0.5 tk fokhagymapor
- 2 ek reszelt parmezán
- 4 szelet bacon (vagy prosciutto)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A spárgák fás végeit törjük le, majd a zsenge részeket mossuk át folyó víz alatt. Tegyük őket egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze.
A szálakból készítsünk 4 kupacot, minden kupacban 5 szál spárga legyen. Mindegyik köteget tekerjük körbe egy szelet baconnel.
Tegyük a baconnel körbetekert kötegeket az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 10-12 percre. Mikor a bacon kezd pirulni, szórjuk a kötegek tetejére a parmezánt, majd tegyük vissza még 3-5 percre, míg a bacon ropogós, a spárga pedig roppanósan puha nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!