Baconbe tekert szűzpecsenye: az ellenállhatatlan sült szaftos és omlós
A baconnel körbetekert hús gusztusos fogás, mely hétvégére tökéletes választás. Így készítve finom puha, jól érződnek benne a fűszerek, a bacon pedig szaftosan tartja.
A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye, melyből rengetegféle izgalmas étel készülhet. Szeletelve, csíkokra vágva és egyben is fenséges fogásokat próbálhatsz ki belőle. Ha épp valami különlegessel rukkolnál elő, akár családi ebédre, akkor egyben sütve tálald.
A szűzpecsenye intenzív ízű pácban pihen egy éjszakát, ennek köszönhetően pedig zamatos és puha sült kerül az asztalra. Hogy igazán szaftos legyen, a húst pirítsd körbe, csak ezután kapja meg a baconös ruháját, mely szintén hozzájárul a fenséges textúrához és ízélményhez.
Baconbe tekert szűzpecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg szűzpecsenye
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál chilipor
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- kevés olaj
- 500 g bacon
Elkészítés:
A hús hártyáját távolítsuk el, ezután fektessük jénai tálba.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, chilit, szójaszószt, mustárt és mézet. A szószból tegyünk félre egy keveset, majd a maradékkal kenjük be a húst, és lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A sütés előtt a sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A húst forró, enyhén olajozott serpenyőben pirítsuk körbe 5-10 perc alatt oldalanként.
Vegyünk elő egy vágódeszkát vagy sütőpapírt, és terítsük rá a baconszeleteket. A szeletekre tegyük rá a körbepirított húst, és tekerjük fel. Ezután helyezzük tepsire a húst, kenjük meg a maradék szósszal.
A húst toljuk az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-28 11:08:01
-
2024-04-04 07:32:00
-
2024-03-23 08:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!