Baconbe tekert szűzpecsenye: az ellenállhatatlan sült szaftos és omlós

Baconbe tekert szűzpecsenye recept cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A baconnel körbetekert hús gusztusos fogás, mely hétvégére tökéletes választás. Így készítve finom puha, jól érződnek benne a fűszerek, a bacon pedig szaftosan tartja.

A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye, melyből rengetegféle izgalmas étel készülhet. Szeletelve, csíkokra vágva és egyben is fenséges fogásokat próbálhatsz ki belőle. Ha épp valami különlegessel rukkolnál elő, akár családi ebédre, akkor egyben sütve tálald.

A szűzpecsenye intenzív ízű pácban pihen egy éjszakát, ennek köszönhetően pedig zamatos és puha sült kerül az asztalra. Hogy igazán szaftos legyen, a húst pirítsd körbe, csak ezután kapja meg a baconös ruháját, mely szintén hozzájárul a fenséges textúrához és ízélményhez.

Baconbe tekert szűzpecsenye

Baconbe tekert szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • kevés olaj
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A hús hártyáját távolítsuk el, ezután fektessük jénai tálba.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, chilit, szójaszószt, mustárt és mézet. A szószból tegyünk félre egy keveset, majd a maradékkal kenjük be a húst, és lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe.

A sütés előtt a sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A húst forró, enyhén olajozott serpenyőben pirítsuk körbe 5-10 perc alatt oldalanként.

Vegyünk elő egy vágódeszkát vagy sütőpapírt, és terítsük rá a baconszeleteket. A szeletekre tegyük rá a körbepirított húst, és tekerjük fel. Ezután helyezzük tepsire a húst, kenjük meg a maradék szósszal.

A húst toljuk az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük