Az internet új kedvence a parmezános sült krumpli: érdemes kipróbálni
A pirosra sült burgonya kívül ropogós, belül krémes, tökéletes köret húsok mellé, de magában, mártogatóssal is jól fog esni.
A krumpli sokoldalúan felhasználható zöldség. Rengetegféle ízletes fogás készülhet belőle, tartalmas egytálételek, tepsis fogások, levesek és köretek is.
A krumplis köretek közül a legnagyobb kedvencek a sült krumpli és a krumplipüré. Maradva a hagyományosabb vonalnál, a burgonyát sütőben érdemes megsütni, héjában vagy aromás fűszerekkel megszórva.
Most egy egyszerű, de annál ízletesebb krumplis köretet mutatok, melyben a nagy kedvenc szép pirosra sül. A krumpli ruhát is visel, bacon öleli körbe, így sokkal ízletesebb és mutatósabb.
Az apró (vagy közepes) burgonyákat alaposan mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. Ezután hűtsük ki, majd, ha szeretnénk, a héját távolítsuk el.
A burgonyákat félbe is vághatjuk, majd tegyük keverőtálba.
A krumplikat fűszerezzük sóval, borssal és Cayenne-borssal. (A fűszerezés ki is maradhat, a bacontől is ízletes lesz.)
A bacont vágjuk félbe.
A fűszeres krumplikat tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük pirosra 8-12 perc alatt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors