Fűszeres krumpli baconnel körbetekerve: szaftos és ízletes lesz tőle

Baconnel körbetekert burgonya cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az izgalmas krumplis finomság mutatós és nagyon finom. Próbáld ki önmagában, esetleg egy kis salátával vagy mártogatóssal, de köretként is az asztalra kerülhet.

A krumpli sokoldalúan felhasználható zöldség. Rengetegféle ízletes fogás készülhet belőle, tartalmas egytálételek, tepsis fogások, levesek és köretek is.

A krumplis köretek közül a legnagyobb kedvencek a sült krumpli és a krumplipüré. Maradva a hagyományosabb vonalnál, a burgonyát sütőben érdemes megsütni, héjában vagy aromás fűszerekkel megszórva.

Most egy egyszerű, de annál ízletesebb krumplis köretet mutatok, melyben a nagy kedvenc szép pirosra sül. A krumpli ruhát is visel, bacon öleli körbe, így sokkal ízletesebb és mutatósabb.

Baconnel körbetekert burgonya

Baconnel körbetekert burgonya ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg burgonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

Az apró (vagy közepes) burgonyákat alaposan mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. Ezután hűtsük ki, majd, ha szeretnénk, a héját távolítsuk el.

A burgonyákat félbe is vághatjuk, majd tegyük keverőtálba.

A krumplikat fűszerezzük sóval, borssal és Cayenne-borssal. (A fűszerezés ki is maradhat, a bacontől is ízletes lesz.)

A bacont vágjuk félbe.

A fűszeres krumplikat tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük pirosra 8-12 perc alatt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük