
Fűszeres krumpli baconnel körbetekerve: szaftos és ízletes lesz tőle

Az izgalmas krumplis finomság mutatós és nagyon finom. Próbáld ki önmagában, esetleg egy kis salátával vagy mártogatóssal, de köretként is az asztalra kerülhet.
A krumpli sokoldalúan felhasználható zöldség. Rengetegféle ízletes fogás készülhet belőle, tartalmas egytálételek, tepsis fogások, levesek és köretek is.
A krumplis köretek közül a legnagyobb kedvencek a sült krumpli és a krumplipüré. Maradva a hagyományosabb vonalnál, a burgonyát sütőben érdemes megsütni, héjában vagy aromás fűszerekkel megszórva.
Most egy egyszerű, de annál ízletesebb krumplis köretet mutatok, melyben a nagy kedvenc szép pirosra sül. A krumpli ruhát is visel, bacon öleli körbe, így sokkal ízletesebb és mutatósabb.
-
2023-12-11 11:08:01
-
2023-12-05 07:52:02
-
2023-11-25 07:52:02
Baconnel körbetekert burgonya

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg burgonya
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 500 g bacon
Elkészítés:
Az apró (vagy közepes) burgonyákat alaposan mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. Ezután hűtsük ki, majd, ha szeretnénk, a héját távolítsuk el.
A burgonyákat félbe is vághatjuk, majd tegyük keverőtálba.
A krumplikat fűszerezzük sóval, borssal és Cayenne-borssal. (A fűszerezés ki is maradhat, a bacontől is ízletes lesz.)
A bacont vágjuk félbe.
A fűszeres krumplikat tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük pirosra 8-12 perc alatt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!