Krémes piros pesztó ricottával keverve: gyors és egyszerű recept
Tíz perc alatt elkészül az ízekben gazdag kence, melyet öröm kenyérre kenni, és tésztával egybeforgatva is mennyei.
A házi BBQ-szósz olcsóbb és sokkal finomabb is, mint a boltiak. Ráadásul az alapanyagokat is te választhatod meg, így csökkentheted a tartósítószer mennyiségét a szószban.
Teljesen hétköznapi hozzávalókból készül, mint a ketchup, az almaecet vagy a mustár, az íze azonban nagyon különleges.
A kész BBQ-szósz jól záródó edényben vagy üvegben kb. 2 hétig eltartható a hűtőben.
Az összes hozzávalót keverjük össze egy serpenyőben, majd kezdjük el forralni. Ha már forr, csökkentsük a hőt, és fedő nélkül, alacsony lángon főzzük kb. 30 percig, vagy amíg a szósz szépen be nem sűrűsödik.
Ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot, vagy a fűszerek bármelyikéből egy picit, keverjük alaposan össze, majd vegyük le a tűzről.
A szószt szobahőmérsékleten hűtsük le, majd már kész is a fogyasztásra.
Amikor a szószt levesszük a tűzről, még érezni fogjuk annak markáns ecetillatát, illetve az íze is még csípős lehet, ezek azonban mind enyhülni fognak a hűtőben töltött idő során.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu