A káposztát vékonyan csíkozzuk vagy kockázzuk fel.
A szalonnát kockázzuk tetszőlegesre, majd egy nagy lábasban pirítsuk le a saját zsírján, ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd abban a lábasban, amelyben a szalonna pirult, dinszteljük üvegesre (ha szükséges, adjunk még hozzá zsírt vagy olajat). Ezután dobjuk rá a káposztát, és pároljuk néhány percig.
A paradicsompassatát keverjük össze a vízzel, sóval, borssal, cukorral, majd öntsük a káposztára, és alacsony láng felett főzzük 25-30 percig.
Serpenyőben készítsük el a rántást: az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a liszet és keverjük csomómentesre, közben a paradicsomos káposzta levéből is tegyünk hozzá 1-2 merőkanállal.
A rántást adjuk a paradicsomos káposztához a szalonnával együtt, és főzzük még néhány percig, közben kóstoljuk, és ecetet is adjunk hozzá, ha szeretnénk.