Húsmentes borsóleves vajgaluskával: pont olyan finom, mint a nagyié

4
Nyomtatás
Borsóleves vajgaluskával cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom borsóleves újborsóval és vajgaluskával készül, ettől a levesbetéttől lesz sokkal tartalmasabb a kedvelt fogás.

Nyáron nagy kedvenc az újborsó, amelyből rengeteg izgalmas receptet kipróbálhatsz, de ha csak egyet ajánlhatok, az a borsóleves. Ezt több verzióban tesztelheted, finom hússal, tejszínnel, tejföllel vagy tárkonnyal készítve. Mi most egy egyszerűbb változatot ajánlunk, amelyben levesbetét is helyet kap.

Így is lehet

A vajgaluska masszájába bátran keverhetsz finomra aprított petrezselymet vagy metélőhagymát. A masszát kisebb méretben vagy nagyobban is a levesbe főzheted. A kisebb, formásabb darabokhoz használj nokedliszaggatót, a testesebb darabokat vágódeszkáról szaggasd a levesbe. Az ételbe újborsó kerül, de mirelitet is használhatsz, és ha szeretnéd, akkor krumplit és karalábét is főzhetsz bele.

Borsóleves vajgaluskával

GettyImages-2073556009

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 80 dkg újborsó
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • víz szükség szerint
  • só és bors ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő (recept a leírásban)
  • 1 teáskanál majoránna

Vajgaluska:

  • 20 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 4 darab tojás
  • szükség szerint búzaliszt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, sárgarépát, fehérrépát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Az újborsót pucoljuk meg.

Egy nagy lábasban hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített zöldségeket, és pirítsuk 2-3 percig. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fűszerezzük sóval, borssal, házi ételízesítővel és majoránnával.

Vajgaluska:

A lágy vajat a sóval keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojást. Ezután dolgozzunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy lágy nokedliállaga legyen a masszának.

Amikor a levesben megpuhultak a zöldségek, akkor szaggassuk bele a masszát, és várjunk néhány percet, míg a galuskák a leves felszínére úsznak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon