
Zsenge zöldborsó vajon párolva: friss petrezselyem koronázza meg

Pár perces köret a zsenge zöldborsó, tavasszal érdemes gyakran készíteni, tele van vitaminnal, könnyed, isteni, húsok mellé tökéletes kísérő.
Míg tart a borsó szezonja, mindenképp vegyél a piacon a zsenge szemekből, pillanatok alatt megpuhulnak, és sokkal édesebbek, mint máskor. Ha kibírod, hogy ne magában edd meg az összeset, vajon párolva is érdemes kipróbálni.
A recept nagyon egyszerű, és nagyjából 15 percen belül tálalhatod is a köretet. Ha vajon készíted, pluszízt adhatsz hozzá, a friss petrezselyem pedig megkoronázza a zsenge borsót. Érdemes egy kevés citromhéjat, akár citromlevet is keverni bele, hogy még frissítőbb legyen az összhatás.
Természetesen szezonon kívül mirelit borsóból is elkészítheted a köretet, de akkor nem kell alá sok víz.
-
2023-05-15 10:16:01
-
2023-01-04 08:32:01
-
2022-10-22 07:50:02
Vajas, petrezselymes zöldborsó

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g zöldborsó (zsenge)
- 50 g vaj
- ízlés szerint só, bors
- kevés víz
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 kicsi biocitrom héja
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel kb. 1-1,5 deci vízzel. Fedjük le, majd alacsony lángon pároljuk kb. 10 percig, míg puha nem lesz a borsó.
Ha már puha, vegyük le a fedőt, ha még van alatta folyadék, várjuk meg, míg elpárolog. Keverjük bele az apróra vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját, majd vegyük le a tűzről.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!