Zsenge zöldborsó vajon párolva: friss petrezselyem koronázza meg

vajonparoltborso
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár perces köret a zsenge zöldborsó, tavasszal érdemes gyakran készíteni, tele van vitaminnal, könnyed, isteni, húsok mellé tökéletes kísérő.

Míg tart a borsó szezonja, mindenképp vegyél a piacon a zsenge szemekből, pillanatok alatt megpuhulnak, és sokkal édesebbek, mint máskor. Ha kibírod, hogy ne magában edd meg az összeset, vajon párolva is érdemes kipróbálni.

A recept nagyon egyszerű, és nagyjából 15 percen belül tálalhatod is a köretet. Ha vajon készíted, pluszízt adhatsz hozzá, a friss petrezselyem pedig megkoronázza a zsenge borsót. Érdemes egy kevés citromhéjat, akár citromlevet is keverni bele, hogy még frissítőbb legyen az összhatás.

Természetesen szezonon kívül mirelit borsóból is elkészítheted a köretet, de akkor nem kell alá sok víz. 

Vajas, petrezselymes zöldborsó

vajonparoltborso2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g zöldborsó (zsenge)
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés víz
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 kicsi biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel kb. 1-1,5 deci vízzel. Fedjük le, majd alacsony lángon pároljuk kb. 10 percig, míg puha nem lesz a borsó. 

Ha már puha, vegyük le a fedőt, ha még van alatta folyadék, várjuk meg, míg elpárolog. Keverjük bele az apróra vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját, majd vegyük le a tűzről.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük