Sok sajttal és tejszínnel sült csirkemell: a hús omlós és finom
Rengeteg sajttal és tejszínnel sül vajpuhára a csirkemell. Az ízletes ételt kezdők is sikerrel tálalhatják.
A kiadós fogást akár előző nap is összekészítheted, a bepácolt hús gond nélkül eláll a hűtőben, a brokkolit pedig kifőzve tedd el, így másnap csak a tűzhelyre kell tenned.
Brokkoli helyett karfiollal is működik a recept, sőt még tartalmasabbá teheted, ha gombát is adsz hozzá. A fűszerezéssel is kísérletezhetsz, remekül illik hozzá a chili, csípős paprikakrém vagy valamilyen mediterrán aroma. Az elkészült fogást kínáld rizzsel, krumplival vagy tortillával.
A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel, füstölt paprikával és olajjal. A befűszerezett húst fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre, de egy estét is állhat így a hűtőben.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd folyó víz alatt mossuk át. Ezután forrásban lévő vízben főzzük 7-8 percig.
Vegyünk elő egy magas falú edényt, és a befűszerezett húst pirítsuk benne 15-20 percig, majd forgassuk hozzá a brokkolit, és még pirítsuk 5-10 percig.
Az elkészült brokkolis csirkét rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu