Régi kedvenc újraalkotva: a Dubarry-szeletre brokkoli és krumpli is kerül
A régi kedvenc sertés helyett csirkehúsból készül, karfiol helyett pedig brokkoli kerül a húsra, de más változtatáson is átesett a híres fogás.
A zöldségből készült fasírtoknak mindig nagy a sikerük, ilyen a káposztából vagy a cukkiniből készült finomság. Ezek a falatok bő olajban is pirosra sülhetnek, így talán valamivel ropogósabb a bundájuk, de kalóriában is gazdagabbak. Épp ezért érdemes forró levegős gépben, vagy sütőbe tolva, leheletnyi olajjal sütni.
Ha már zöldségfasírt, most brokkoliból készül a finomság, de a masszába sajt és oregánó is kerül. A fűszerezést azonban érdemes picit pikánsabbra venni, a Cayenne-bors is jól áll a brokkolinak. A sütés olaj nélkül is történhet, mivel a zöldségmasszába dinsztelt hagyma is kerül, így is szaftos lesz, de egy keveset spriccelhetsz a sütőpapírra helyezett golyókra.
A brokkolis sajtgolyó jólesik magában, valamilyen mártogatóssal, és persze főzelékkel vagy más körettel is kínálhatod.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután egy éles késsel daraboljuk pépesre a zöldséget.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre.
A pépesre darabolt brokkolihoz adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, fokhagymát, zsemlemorzsát, sajtot, sót, borsot, oregánót és a tojást. A masszát keverjük alaposan össze.
A masszából formázzunk tetszőleges golyókat, amiket sorakoztassunk sütőpapírral bélelt tepsire.
A brokkoligolyókat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu