![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gyors, egyszerű, egészséges: tepsiben sült brokkoli fehérbabbal és parmezánnal
![brokkolis-babos cover](https://kep.index.hu/1/0/3146/31467/314675/31467531_2415919_298feaee3db778943e68c04d109d4832_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem nagyon lehetne fokozni ennél jobban a rost- és vitamintartalmát egy vacsorának, ez az étel ráadásul finom és egyszerű is.
Ahogy a karfiol, a brokkoli is csodálatosan finom lesz sütve, ez már szinte nem is meglepetés. A karfiollal ellentétben azért ez nem az az eset, amikor az egyik technika végleg kiüti a nyeregből a másikat - a brokkoli nagyon finom ressre párolva is. Sütve viszont teljesen más íze, illata, állaga lesz, mintha egy másik alapanyag lenne.
Ez a fogás sok szempontból meglepő: az eredeti recept a brokkolit babbal párosítja, ez adott volt, én viszont egyszerűsítettem a folyamatot és nem pároltam, főztem, hanem megsütöttem a sütőben. Szokatlan, de nagyon jól működik, mert a bab harapnivaló lesz és még ízesebb, ráadásul az egész nem kerül öt percnél több időbe. A citrom, fokhagyma, parmezán kombináció pedig verhetetlen. A bab lehet előfőzött vagy konzerv is.
Brokkolival sült fehérbab
![brokkolis babos cikkbe](https://kep.index.hu/1/0/3146/31467/314675/31467573_de24bd5f03ad23d782d56c5c65b14b89_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej brokkoli
- 500 gramm főtt fehérbab
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom (kezeletlen)
- 100 gramm parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokon.
A brokkolit vágjuk kis rózsákra, aprítsuk fel a szárát is. Egy kis tálban keverjük el az olívaolajat a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A brokkolit szórjuk egy sütőpapíros tepsire, öntsük rá a babot, locsoljuk meg az egészet a fűszeres olívaolajjal. Nagyon alaposan keverjük el. A citromot karikázzuk fel és szórjuk közéjük.
Addig süssük, míg a brokkoli meg nem puhul, és mikor kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Fotók: Ács Bori
Olvasd el ezt is!