
Villámgyors bulgursaláta friss zöldekkel – Nem csak egészséges, nagyon finom is

A bulgur egy szuper alternatíva, ha nem hagynád ki a köretet az étkezésedből, de túllépnél a rizs, tészta pároson.
A bulgur, vagyis a durumbúza egyfajta összetett szénhidrát, amelyhez az egész búzát használják fel. Magas rosttartalmánál fogva jobban szívódik fel és jobban eltelít, mint a fehér liszttel készült köretek. A bulgurt nagyon változatosan lehet elkészíteni, és ami nagyon fontos, támogatja a fogyókúrád, segít a súlyvesztésben. Hidegen salátának, melegen köretnek szuper választás, de még édesség is készülhet belőle, a rizskochhoz hasonló bulgurkoch.
A bulgur tehát hidegen is finom, akár maradékmentőnek sem utolsó: ha nem fogyott el ebédnél, sok zöldfűszerrel és harsogó színű zöldséggel összekeverve tökéletes diétás vacsora lesz.
Bulgursaláta zöldekkel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm bulgur
- 3 darab kaliforniai paprika (piros, sárga)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 0.5 darab citrom
Elkészítés:
A bulgurt mossuk át alaposan. Tegyük egy lábasba, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le és hagyjuk állni 15 percet. Ha a vizet magába szívta, tegyük ki egy tálba, várjuk meg, amíg kihűl.
A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel. Keverjük őket a bulgurhoz, sózzuk, borsozzuk, nyomjunk rá egy fél citromot, öntsük rá az olívaolajat és forgassuk össze.
Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!