Ínyenc karfiol csípős bundában: tartalmas ebéd sok fűszerrel

17
Nyomtatás
Bundazott-karfiol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a pikáns, intenzíven fűszeres karfiol a legújabb kedvenced lesz: ezután csak így készíted az egészséges zöldséget!

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis ütős karfiolos ételt keresel, akkor ez a nem hétköznapi változat legyen az első választásod. A szeletekre vágott karfiol egy pikáns, fűszeres bundát kap, és sütőben sül aranybarnára.

Az ízesítők közül a fő összetevők a Sriracha szósz, amelyet szükség esetén édes chiliszószra is cserélhetsz. Ezt egészíti ki a fokhagyma, a pirospaprika, a füstölt paprika és a bors, és kevés barna cukor segít abban, hogy ropogósabb legyen a bunda. Az összeállítás nem tartalmaz tojást, sem pedig tejterméket, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Bundázott karfiol

Bundazott-karfiol

Hozzávalók 4 szelethez

  • 1 nagy fej karfiol
  • 3 ek. finomliszt
  • 50 g csicseriliszt (kb. 3 ek.)
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 csapott ek. barna cukor
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. fekete Himalája-só
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0.5 tk. füstölt paprika
  • 150 ml szója- vagy más növényi ital
  • 1 ek. Sriracha szósz
  • 2 ek. olívaolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt vágjuk 2 cm-es szeletekre úgy, hogy minden szeletre jusson a középső vastag szárból is. Így nem fog rózsáira esni sütés közben. A külső, fel nem használt részeket tegyük hűtőbe vagy fagyasszuk le, és később használjuk zöldségleveshez, zöldséges rizshez, vagy főzzük bele krumplipürébe.

A lisztet kanalazzuk lapos tányérba, és forgassuk bele a szeleteket.

Egy tálban keverjük össze a csicserilisztet, a kukoricakeményítőt, a barna cukrot, a sót, a borsot, a fekete Himalája-sót, a fokhagyma-granulátumot, a pirospaprikát és a füstölt paprikát, majd több adagban keverjük hozzá a szójaitalt, végül pedig a Sriracha szószt.

Egyenként mártsuk bele a karfiolszeleteket, és csepegtessük le a felesleget. Helyezzünk sütőpapírt egy nagyobb tepsibe, vékonyan fújjuk le olajspray-vel, helyezzük rá a karfiolszeleteket, és őket is fújjuk be olajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél fordítsuk meg a szeleteket.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon