Fűszeres Buffalo-karfiol: BBQ-szósszal készül a roppanós zöldség
Egy ellenállhatatlan, intenzíven fűszeres és nem mindennapi felhasználása a karfiolnak: ez a Buffalo-csirkeszárny növényi változata.
Mielőtt igazán felszaladna a szemöldököd, hogy mégis mi köze a karfiolnak a marhahúshoz, megnyugtatlak, hogy nem sok. Mindössze arról van szó, hogy ennél az ételnél a karfiolt a steakszeletekhez hasonló vastagságúra kell vágni, és fűszerolajban megsütni. A végeredmény egy intenzíven fűszeres, kívül ropogós és belül krémes fogás, amely akkor is ízleni fog, ha nem vagy vega.
A karfiolsteak önmagában is egy laktató fogás – főleg akkor, ha sajtszósszal is alaposan nyakon öntöd –, azonban ha mégsem elégednél meg vele, akkor készítsd el hozzá ezt a mennyeien ropogós, fűszeres steakburgonyát is.
A karfiolt vágjuk szabályos, 3-5 cm-es szeletekre.
A fűszerkeverékhez keverjük össze a kakukkfüvet, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót, borsot és pirospaprikát, és adjuk hozzá az olívaolajat. Alaposan dörzsöljük a karfiolszeletekbe, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul.
Óvatosan szedjük ki a szeleteket, és helyezzük őket egy felhevített grillserpenyőbe vagy grillre. Mindkét oldalukon süssük 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.
Szedjük tányérokra, és ezzel a klasszikus vagy ezzel a vegán sajtszósszal lelocsolva kínáljuk.
Fotók: Getty Images