Grillezett karfiolsteak gazdagon fűszerezve: könnyű és vitamindús vacsora

Karfiolsteak-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Steak és mégsem hús? Bizony lehetséges! Mutatjuk, hogyan készítheted el karfiolból.

Mielőtt igazán felszaladna a szemöldököd, hogy mégis mi köze a karfiolnak a marhahúshoz, megnyugtatlak, hogy nem sok. Mindössze arról van szó, hogy ennél az ételnél a karfiolt a steakszeletekhez hasonló vastagságúra kell vágni, és fűszerolajban megsütni. A végeredmény egy intenzíven fűszeres, kívül ropogós és belül krémes fogás, amely akkor is ízleni fog, ha nem vagy vega.

A karfiolsteak önmagában is egy laktató fogás – főleg akkor, ha sajtszósszal is alaposan nyakon öntöd –, azonban ha mégsem elégednél meg vele, akkor készítsd el hozzá ezt a mennyeien ropogós, fűszeres steakburgonyát is.

Karfiolsteak

Karfiolsteak

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk friss vagy szárított kakukkfű
  • 2 tk friss petrezselyem apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 0.5 tk pirospaprika
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • sajtszósz a leírás szerint
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt vágjuk szabályos, 3-5 cm-es szeletekre.

A fűszerkeverékhez keverjük össze a kakukkfüvet, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót, borsot és pirospaprikát, és adjuk hozzá az olívaolajat. Alaposan dörzsöljük a karfiolszeletekbe, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul.

Óvatosan szedjük ki a szeleteket, és helyezzük őket egy felhevített grillserpenyőbe vagy grillre. Mindkét oldalukon süssük 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.

Szedjük tányérokra, és ezzel a klasszikus vagy ezzel a vegán sajtszósszal lelocsolva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük