
Ellenállhatatlan chilis, szezámmagos csirkefalatok: egyszerűen készül a finomság

Az aranybarnára sült csirkemellfalatok intenzív ízű mázzal egybeforgatva kerülnek a tányérra. Egyszerű, mégis nagyszerű fogás.
A chilis, szezámmagos csirke kedvelt finomság Ázsiában. Az így készült hús remekül illik rizs és zöldségek mellé, de még tésztával is kínálhatod, vagy akár szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Az eredeti recept szerint a csirkefalatok bő olajban sülnek, aztán jöhet a chilis, szezámmagos szósz. Most sütőben pirul a husi, így sokkal kényelmesebb elkészíteni. Ha nagyon szereted a csípős ízeket, akkor a szószt 1 darab chilipaprikával is dúsíthatod. A recept csirkeszárnnyal és -combbal is működik, ha nincs kedved kis falatokat gyártani.
-
2023-09-22 09:36:01
-
2023-09-21 08:32:01
-
2023-09-20 07:32:01
Chilis, szezámmagos csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre
- kevés olaj
- 80 dkg csirkemell
- 4 darab tojás
- 2 bögre liszt
- só és bors
- 220 ml narancslé
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál chiliszósz (édes vagy csípős)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, kenjük le kevés olajjal.
A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra.
A tojást üssük tálba.
A lisztet keverjük össze a sóval és borssal.
A csirkedarabkákat először forgassuk meg tojásban, majd a lisztben. Ezután a darabokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, süssük 15-20 percig. Félidőnél a húst fordítsuk meg.
Magas falú serpenyőben keverjük össze a narancslevet, mézet, barna cukrot, citromlevet, vörösborecetet, szójaszószt, chiliszószt, étkezési keményítőt, fokhagymát, gyömbért és a szezámmagot. A szószt folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik.
A húst a szósszal forgassuk egybe, majd rizzsel és párolt zöldségekkel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!