Ellenállhatatlan chilis, szezámmagos csirkefalatok: egyszerűen készül a finomság

Chilis, szezámmagos csirkefalatok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sült csirkemellfalatok intenzív ízű mázzal egybeforgatva kerülnek a tányérra. Egyszerű, mégis nagyszerű fogás.

A chilis, szezámmagos csirke kedvelt finomság Ázsiában. Az így készült hús remekül illik rizs és zöldségek mellé, de még tésztával is kínálhatod, vagy akár szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

Az eredeti recept szerint a csirkefalatok bő olajban sülnek, aztán jöhet a chilis, szezámmagos szósz. Most sütőben pirul a husi, így sokkal kényelmesebb elkészíteni. Ha nagyon szereted a csípős ízeket, akkor a szószt 1 darab chilipaprikával is dúsíthatod. A recept csirkeszárnnyal és -combbal is működik, ha nincs kedved kis falatokat gyártani.

Chilis, szezámmagos csirkefalatok

Chilis, szezámmagos csirkefalatok ct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 80 dkg csirkemell
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • só és bors
  • 220 ml narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál chiliszósz (édes vagy csípős)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, kenjük le kevés olajjal.

A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra.

A tojást üssük tálba.

A lisztet keverjük össze a sóval és borssal.

A csirkedarabkákat először forgassuk meg tojásban, majd a lisztben. Ezután a darabokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, süssük 15-20 percig. Félidőnél a húst fordítsuk meg.

Magas falú serpenyőben keverjük össze a narancslevet, mézet, barna cukrot, citromlevet, vörösborecetet, szójaszószt, chiliszószt, étkezési keményítőt, fokhagymát, gyömbért és a szezámmagot. A szószt folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik.

A húst a szósszal forgassuk egybe, majd rizzsel és párolt zöldségekkel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük