Maradékmentő saláta az egész délután tartó energiáért: quinoa az alapja
A quinoa az egyik legsokoldalúbb szuperélelmiszerünk, időnként érdemes becsempészni az étrendedbe. Így készíts belőle tartalmas egytálételt percek alatt!
Ez a frissítő és könnyed quinoasaláta a legjobb választás olyan alkalmakra, amikor valami nagyon finomat és táplálót ennél. Az elkészítése kevés időt vesz igénybe, gyakorlatilag minden mást elő tudsz készíteni azalatt, amíg a quinoa megfő, utána pedig már csak össze kell keverned a hozzávalókat, és eheted is.
Az ételbe olyan finom és tartalmas hozzávalók kerülnek, mint a fehérjedús csicseriborsó és a vörösbab, a krémes avokádó vagy a roppanós kaliforniai paprika. Az egészre pedig friss lime-lé és koriander kerül, amelyek üdévé és aromássá varázsolják az alapot.
A quinoát főzzük meg az itt leírtak szerint. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk 1 percig. Mehet bele a kétféle paprika, a csicseri- és a babkonzerv, a só és bors, és további 5 percig pároljuk őket alacsony hőfokon. (A paprika nem kell, hogy megpuhuljon, éppen elég, ha elkezd kissé illatozni.)
Vegyük le a tűzről, locsoljuk rá a lime levét (tetszés szerint akár többet is a megadott mennyiségnél), és keverjük bele a megfőtt quinoát és a koriandert (vagy petrezselymet). Közvetlenül fogyasztás előtt adjuk a salátához az avokádót, mert gyorsan megbarnul.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu