
Krumplileves nagyi módra: gyors, egyszerű és olcsó
Krumplilevest készíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga. Ahogy megfő a krumpli, lényegében készen van a levesünk is. Ráadásul alig kell bele valami, úgyhogy hóvégi ötletnek is tökéletes.
A magyar levesek közül a krumpli igazi klasszikus, amelyet többféle változatban is kipróbálhatsz. A legtöbb recept abban egyetért, hogy a zeller zöldje és a babérlevél nem hiányozhatnak a hozzávalók közül.
A krumplileves tejszínnel és csirkehússal készül, így nagyon laktató, de ha szeretnéd, tegyél még a fazékba sárgarépát és fehérrépát is. Sőt, még házi csipetkével vagy sajtgombóccal is tartalmasabbá varázsolhatod a levest.
A húst tetszés szerint vágjuk fel.
A krumplit tisztítsuk meg és tetszés szerint kockázzuk fel.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az előkészített húst, és 10-15 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot és az előkészített krumplit.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd tegyük bele a zeller zöldjét és a babérlevelet. Amikor a hús és a krumpli megpuhult, akkor adjuk a leveshez a tejszínt, és főzzük rottyanásig.
Az elkészült levest finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu