Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes

3
Nyomtatás
Csirkés krumplileves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tartalmas krumplileves kevés munkával készül, öreg- és újburgonyából is kipróbálhatod a receptet.

A magyar levesek közül a krumpli igazi klasszikus, amelyet többféle változatban is kipróbálhatsz. A legtöbb recept abban egyetért, hogy a zeller zöldje és a babérlevél nem hiányozhatnak a hozzávalók közül.

A krumplileves tejszínnel és csirkehússal készül, így nagyon laktató, de ha szeretnéd, tegyél még a fazékba sárgarépát és fehérrépát is. Sőt, még házi csipetkével vagy sajtgombóccal is tartalmasabbá varázsolhatod a levest.

Csirkés krumplileves

Csirkés krumplileves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 80 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 szál zeller zöldje
  • 2 darab babérlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk fel.

A krumplit tisztítsuk meg és tetszés szerint kockázzuk fel.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az előkészített húst, és 10-15 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot és az előkészített krumplit.

Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd tegyük bele a zeller zöldjét és a babérlevelet. Amikor a hús és a krumpli megpuhult, akkor adjuk a leveshez a tejszínt, és főzzük rottyanásig.

Az elkészült levest finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon