Tejszínes, spenótos tészta csirkemellel: ennek nem lehet ellenállni

Krémes, csirkés spenótos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kiadós fogás egyszerűen készül, remek választás, ha gyorsan ennél valami finomat. A tészta mellett rizzsel is kipróbálható.

A pompás étel elkészítése pofonegyszerű, kezdők is sikerrel megalkothatják. A csirkés, spenótos mártás tésztával egybeforgatva a legjobb, de rizzsel is érdemes kipróbálni. Hogy a szósz igazán ínycsiklandó legyen, a tejszín mellett krémsajt is gazdagítja.

Friss vagy mirelit?

Lehetőség szerint bébispenótot válassz, a fagyasztott sok levet engedhet. Az étel lelke a fokhagyma, ha azonban még pikánsabbá tennéd, akkor chilipehellyel bolondítsd meg. Az extra ízélmény kedvéért pedig pirított tök- vagy fenyőmag is kerülhet az ételre, de ha szeretnéd, reszelt sajttal is tovább fokozhatod az összhatást.

Csirkés-spenótos tészta

Krémes, csirkés spenótos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 60 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg krémsajt
  • 2.5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk. Ezután kevés olajon pirítsuk le, közben sóval és borssal ízesítsük.

A spenótot keverjük a húshoz, és a fokhagymát is adjuk hozzá. Körülbelül 4-5 perc múlva öntsük rá a krémsajtot és a tejszínt, majd főzzük rottyanásig.

Az elkészült ételt a tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük