Tejszínes, spenótos tészta csirkemellel: ennek nem lehet ellenállni
A kiadós fogás egyszerűen készül, remek választás, ha gyorsan ennél valami finomat. A tészta mellett rizzsel is kipróbálható.
A pompás étel elkészítése pofonegyszerű, kezdők is sikerrel megalkothatják. A csirkés, spenótos mártás tésztával egybeforgatva a legjobb, de rizzsel is érdemes kipróbálni. Hogy a szósz igazán ínycsiklandó legyen, a tejszín mellett krémsajt is gazdagítja.
Friss vagy mirelit?
Lehetőség szerint bébispenótot válassz, a fagyasztott sok levet engedhet. Az étel lelke a fokhagyma, ha azonban még pikánsabbá tennéd, akkor chilipehellyel bolondítsd meg. Az extra ízélmény kedvéért pedig pirított tök- vagy fenyőmag is kerülhet az ételre, de ha szeretnéd, reszelt sajttal is tovább fokozhatod az összhatást.
Csirkés-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 60 dkg csirkemell
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 30 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg krémsajt
- 2.5 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk. Ezután kevés olajon pirítsuk le, közben sóval és borssal ízesítsük.
A spenótot keverjük a húshoz, és a fokhagymát is adjuk hozzá. Körülbelül 4-5 perc múlva öntsük rá a krémsajtot és a tejszínt, majd főzzük rottyanásig.
Az elkészült ételt a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
-
2024-04-26 07:32:01
-
2024-04-25 08:32:01
-
2024-04-23 10:16:03
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!