Zöldséges rizses hús egyszerűen: diétába is beilleszthető

2
Nyomtatás
Csirkés, zöldséges rizses hús cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Roppanós zöldségek és csirkemell gazdagítja az egytálételt, amit kedved szerint feldobhatsz.

A rizses hús megosztó étel, a magyar konyha egyik hagyományos fogása. Sokan nem kedvelik a menzás élményeik miatt: a rizses húsról szinte mindenkinek a bácskai jut az eszébe, pedig máshogy is el lehet készíteni ezt a finom ételt.

Így is lehet!

A receptben a hús a zöldségekkel együtt pirul, a rizs pedig külön, majd, ha elkészültek, akkor kell egybeforgatni őket. Viszont, ha spórolnál a mosogatnivalón, a rizst is a add a húshoz akkor, amikor a zöldségeket, majd két bögre vízzel öntsd fel, és lefedve főzd puhára, közben gyakran kevergetve.

A fogást érdemes továbbálmodni, mehet még bele sárgarépa, spenót, aszalt paradicsom vagy bármi más, amit jónak vélsz.

Csirkés, zöldséges rizses hús

Csirkés, zöldséges rizses hús ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • 1 darab cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab póréhagyma
  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, és forrásban lévő vízben főzzük 5-8 percig.

A cukkinit, a lila hagymát és a póréhagymát tetszés szerint vágjuk fel. 

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra, vagy csíkozzuk fel. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és Cayenne-borssal.

A lefűszerezett húst kevés olajon pirítsuk le, majd forgassuk hozzá a brokkolit, cukkinit, hagymákat, és pirítsuk még 5-10 percig, míg a zöldségek roppanósan puhák lesznek.

A rizst a szokásos módon készítsük el, majd forgassuk egybe a zöldséges hússal, és ha szeretnénk, finomra aprított petrezselyemmel is szórjuk meg.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon