Csokis energiagolyó mogyorókrémes töltelékkel: a legjobb, amit otthon készíthetsz

Csokis-energiagolyo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lágy csokigolyók közepébe házi mogyorókrém kerül, a végeredmény pedig annyira fenséges, hogy nemcsak gyors energiaforrásként, de vendégváróként is működik!

Ezzel a csokis energiagolyóval biztosra mehetsz: akkor is tökéletes választás, ha egészséges nasira és gyors energiaforrásra vágysz, de vendégváróként is megállja a helyét, hiszen nagyon mutatós és még annál is finomabb. Az elkészítése sem bonyolult, azonban a következő szempontokat tartsd be ahhoz, hogy könnyen formálhatók legyenek a golyók.

Fontos, hogy a hozzávalók között megadott nagy szemű, húsos király (Medjool) datolyát használj, mert csak az elég lágy és könnyen pürésíthető ehhez a recepthez (tekintve, hogy nincsen benne keményítő, így a datolya fogja össze a masszát). A töltelék egy lágy és selymes házi mogyorókrém, amelyet csak dermedten tudsz könnyen a golyókba tölteni. Ezért felhasználás előtt 1-2 órával tartsd hűtőben, de fél órára fagyasztóba is teheted.

Csokis-mogyorókrémes energiagolyó

Csokis-energiagolyo-c

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 100 g erdei mogyoró
  • 50 g kesudió
  • 12 db aszalt datolya kimagozva (kb. 200 g)
  • 1 púpozott ek kakaó
  • 0.25 tk
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek mogyorókrém a leírás szerint
  • kakaópor, kókuszreszelék a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

A mogyorót és kesudiót tegyük késes aprítóba, és zúzzuk egészen apróra. Adjuk hozzá a datolyát, a kakaóport, a sót és a vaníliakivonatot, és 2 perc alatt dolgozzuk össze. Nem baj, ha elsőre morzsaszerűnek tűnik a keverék: kézzel könnyen golyókká formálható.

Osszuk a masszát 20 egyenlő részre, és formázzunk belőle golyókat. Egy kávéskanállal (vagy annak a végével) ejtsünk mindegyiken egy nagyobb mélyedést, kanalazzunk bele borsószemnyi mogyorókrémet, és zárjuk le a nyílást. 

Tetszés szerint forgassuk a golyókat kakaóporba vagy kókuszreszelékbe, de natúran is hagyhatjuk őket.

Tipp: szárazabb, kevésbé lágy datolya esetén áztassuk őket 20 percre forró vízbe, szűrjük le, és használjuk a leírás szerint.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük