Csokis-narancsos keksz: ennek ott a helye a sütisdobozban

4
Nyomtatás
Narancsos-csokis-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kedveled a csokoládé és a narancs kombinációját, akkor ez az illatos, mennyei kekszrecept neked szól!

Ez a csokis-narancsos keksz a tökéletes átmenet az őszi pumpkin spice és a karácsonyi mézeskalácsszezon között: kényeztető, ínyenc nasi, amelyben a csoki és a narancs verhetetlen párosa dominál. A narancs kétféle módon is belekerül a kekszbe. Egyrészt reszelt narancshéjként – ezért törekedj arra, hogy biováltozatot használj –, másrészt pedig narancskivonat formájában, így igazán átütő lesz a sütemény íze.

És mindezt rengeteg csoki koronázza: ha nem sikerül csokicseppeket beszerezni, akkor használj helyette durvára darabolt étcsokit. Bár utóbbi esetében a darabok kissé szétfolynak a magas hőmérséklet hatására, de a keksz íze ugyanolyan isteni lesz velük.

Csokis-narancsos keksz

Narancsos-csokis-keksz

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 150 g szobahőmérsékletű vajalternatíva
  • 130 g barna cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 200 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 2 tk. narancskivonat
  • 1 közepes bionarancs reszelt héja
  • 1.5 ek. kókuszjoghurt
  • 200 g étcsokichips
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a puha vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot egy tálba, és keverjük fehéredésig. 

Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a sütőport, a narancskivonatot, a narancshéjat és kókuszjoghurtot, és dolgozzuk össze. Végül forgassuk bele a csokicseppeket is – egy puha, de nem folyékony, könnyen kanalazható masszát kell kapnunk.

Kanalazzunk belőle csapott evőkanálnyi mennyiségeket sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzuk szabályos korong alakúra. 

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon