Mennyei narancsos-kakaós márványsüti: sokáig puha marad
A narancs és a kakaó együtt különösen finommá teszi az egyszerű kevert sütit, ami márványozva még ellenállhatatlanabb.
Ez a csokis-narancsos keksz a tökéletes átmenet az őszi pumpkin spice és a karácsonyi mézeskalácsszezon között: kényeztető, ínyenc nasi, amelyben a csoki és a narancs verhetetlen párosa dominál. A narancs kétféle módon is belekerül a kekszbe. Egyrészt reszelt narancshéjként – ezért törekedj arra, hogy biováltozatot használj –, másrészt pedig narancskivonat formájában, így igazán átütő lesz a sütemény íze.
És mindezt rengeteg csoki koronázza: ha nem sikerül csokicseppeket beszerezni, akkor használj helyette durvára darabolt étcsokit. Bár utóbbi esetében a darabok kissé szétfolynak a magas hőmérséklet hatására, de a keksz íze ugyanolyan isteni lesz velük.
Tegyük a puha vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot egy tálba, és keverjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a sütőport, a narancskivonatot, a narancshéjat és kókuszjoghurtot, és dolgozzuk össze. Végül forgassuk bele a csokicseppeket is – egy puha, de nem folyékony, könnyen kanalazható masszát kell kapnunk.
Kanalazzunk belőle csapott evőkanálnyi mennyiségeket sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzuk szabályos korong alakúra.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu