Darált hússal töltött padlizsántekercs: egyszerűen készül a mutatós fogás

Nyomtatás
Darált hússal töltött padlizsántekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos és ízletes padlizsánrolád mindenkit levesz a lábáról, ezért vendégváró fogásként is kínálhatod.

A padlizsán és a darált hús remek párost alkotnak, rengeteg izgalmas receptben lehet őket házasítani. Az egyik legfenségesebb a darált hússal töltött padlizsántekercs. 

A töltelék fűszerezése rengeteg lehetőséget rejt magában, ajánlott reszelt sajttal vagy pikánsabb aromákkal gazdagítani. Sőt, még paradicsommártással nyakon öntve is a sütőbe küldheted, úgy főtt tésztát is kínálhatsz mellé.

Darált hússal töltött padlizsántekercs

Darált hússal töltött padlizsántekercs ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • só, bors ízlés szerint
  • 40 dkg darált hús
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, a szárát vágjuk le, és hosszában vágjunk belőle 1 cm vastagságú szeleteket.

A padlizsánszeleteket sózzuk le, és tegyük félre 30 percre.

Amíg a padlizsánszeletek lesózva pihennek, addig a darált húst tegyük keverőtálba, és adjunk hozzá sót, borsot, oregánót, tojást, sűrített paradicsomot, zsemlemorzsát és fokhagymát, keverjük össze alaposan az alapanyagokat.

A padlizsánszeletekről itassuk fel papírtörlővel a kiengedett folyadékot, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben oldalanként süssük néhány percig a zöldséget.

A darált húsból formázzunk kis hengereket, majd helyezzük a padlizsánra, és tekerjük fel.

A padlizsántekercseket sorakoztassuk olajjal kikent tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon