
Darált hússal töltött padlizsántekercs: egyszerűen készül a mutatós fogás

A gusztusos és ízletes padlizsánrolád mindenkit levesz a lábáról, ezért vendégváró fogásként is kínálhatod.
A padlizsán és a darált hús remek párost alkotnak, rengeteg izgalmas receptben lehet őket házasítani. Az egyik legfenségesebb a darált hússal töltött padlizsántekercs.
A töltelék fűszerezése rengeteg lehetőséget rejt magában, ajánlott reszelt sajttal vagy pikánsabb aromákkal gazdagítani. Sőt, még paradicsommártással nyakon öntve is a sütőbe küldheted, úgy főtt tésztát is kínálhatsz mellé.
-
2023-06-01 08:32:02
-
2023-05-25 09:36:02
-
2023-05-19 08:32:02
Darált hússal töltött padlizsántekercs

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- só, bors ízlés szerint
- 40 dkg darált hús
- 1 teáskanál oregánó
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, a szárát vágjuk le, és hosszában vágjunk belőle 1 cm vastagságú szeleteket.
A padlizsánszeleteket sózzuk le, és tegyük félre 30 percre.
Amíg a padlizsánszeletek lesózva pihennek, addig a darált húst tegyük keverőtálba, és adjunk hozzá sót, borsot, oregánót, tojást, sűrített paradicsomot, zsemlemorzsát és fokhagymát, keverjük össze alaposan az alapanyagokat.
A padlizsánszeletekről itassuk fel papírtörlővel a kiengedett folyadékot, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben oldalanként süssük néhány percig a zöldséget.
A darált húsból formázzunk kis hengereket, majd helyezzük a padlizsánra, és tekerjük fel.
A padlizsántekercseket sorakoztassuk olajjal kikent tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!