
Színpompás tavaszi saláta egyszerűen: sültek mellé tökéletes kísérő

Az egyszerű öntetet érdemes előre összekeverni és hűtőben tárolni, mert úgy összeérnek az ízek, még finomabb lesz a saláta.
A jó idő egyet jelent a salátaszezonnal. Ilyenkor, aki csak teheti, minél többször készít színpompás, vitaminokban gazdag salátákat, melyek önálló fogásként vagy köretként kerülnek az asztalra.
Salátakészítésnél érdemes felhasználni a hűtőben talált zöldségeket, az a legjobb, ha kevered őket: ez a tavaszi saláta pont így született meg. Eredetileg ecetes uborkasalátát szerettem volna készíteni, aztán gondoltam egyet, és jégsalátával, hagymával, paprikával és paradicsommal forgattam egybe, erre pedig jött az öntet. A kiadós saláta bármilyen hús mellé remek választás, kerti grillpartikon is bátran kínálhatod.
Tipp az öntethez
Érdemes egy befőttesüveget beszerezni, melyben könnyedén összerázhatod az öntet hozzávalóit. Hogy minél ízesebb legyen a dresszing, hagyj neki időt, állítsd össze előre, és tedd hűtőbe, majd tálalásnál forgasd egybe a zöldségekkel, úgy sokkal finomabb lesz a saláta.
-
2023-06-08 09:36:01
-
2023-06-08 06:30:02
-
2023-06-07 08:32:01
Egyszerű tavaszi saláta

Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 1 fej jégsaláta
- 2 darab kígyóuborka
- 1 fej salátahagyma
- 1 darab kaliforniai paprika
- 2 darab paradicsom
Ecetes öntet:
- 2 evőkanál ételecet (10%)
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel.
Az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze, vagy befőttesüvegbe mérve rázzuk fel.
A kész öntetet forgassuk egybe a salátával és kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!