Színpompás tavaszi saláta egyszerűen: sültek mellé tökéletes kísérő

Nyomtatás
Egyszerű tavaszi saláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű öntetet érdemes előre összekeverni és hűtőben tárolni, mert úgy összeérnek az ízek, még finomabb lesz a saláta.

A jó idő egyet jelent a salátaszezonnal. Ilyenkor, aki csak teheti, minél többször készít színpompás, vitaminokban gazdag salátákat, melyek önálló fogásként vagy köretként kerülnek az asztalra.

Salátakészítésnél érdemes felhasználni a hűtőben talált zöldségeket, az a legjobb, ha kevered őket: ez a tavaszi saláta pont így született meg. Eredetileg ecetes uborkasalátát szerettem volna készíteni, aztán gondoltam egyet, és jégsalátával, hagymával, paprikával és paradicsommal forgattam egybe, erre pedig jött az öntet. A kiadós saláta bármilyen hús mellé remek választás, kerti grillpartikon is bátran kínálhatod.

Tipp az öntethez

Érdemes egy befőttesüveget beszerezni, melyben könnyedén összerázhatod az öntet hozzávalóit. Hogy minél ízesebb legyen a dresszing, hagyj neki időt, állítsd össze előre, és tedd hűtőbe, majd tálalásnál forgasd egybe a zöldségekkel, úgy sokkal finomabb lesz a saláta.

Egyszerű tavaszi saláta

Egyszerű tavaszi saláta ct

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 fej jégsaláta
  • 2 darab kígyóuborka
  • 1 fej salátahagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 darab paradicsom

Ecetes öntet:

  • 2 evőkanál ételecet (10%)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel.

Az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze, vagy befőttesüvegbe mérve rázzuk fel.

A kész öntetet forgassuk egybe a salátával és kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon