Színpompás tavaszi saláta egyszerűen: sültek mellé tökéletes kísérő

Egyszerű tavaszi saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű öntetet érdemes előre összekeverni és hűtőben tárolni, mert úgy összeérnek az ízek, még finomabb lesz a saláta.

A jó idő egyet jelent a salátaszezonnal. Ilyenkor, aki csak teheti, minél többször készít színpompás, vitaminokban gazdag salátákat, melyek önálló fogásként vagy köretként kerülnek az asztalra.

Salátakészítésnél érdemes felhasználni a hűtőben talált zöldségeket, az a legjobb, ha kevered őket: ez a tavaszi saláta pont így született meg. Eredetileg ecetes uborkasalátát szerettem volna készíteni, aztán gondoltam egyet, és jégsalátával, hagymával, paprikával és paradicsommal forgattam egybe, erre pedig jött az öntet. A kiadós saláta bármilyen hús mellé remek választás, kerti grillpartikon is bátran kínálhatod.

Tipp az öntethez

Érdemes egy befőttesüveget beszerezni, melyben könnyedén összerázhatod az öntet hozzávalóit. Hogy minél ízesebb legyen a dresszing, hagyj neki időt, állítsd össze előre, és tedd hűtőbe, majd tálalásnál forgasd egybe a zöldségekkel, úgy sokkal finomabb lesz a saláta.

Egyszerű tavaszi saláta

Egyszerű tavaszi saláta ct

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 fej jégsaláta
  • 2 darab kígyóuborka
  • 1 fej salátahagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 darab paradicsom

Ecetes öntet:

  • 2 evőkanál ételecet (10%)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel.

Az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze, vagy befőttesüvegbe mérve rázzuk fel.

A kész öntetet forgassuk egybe a salátával és kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük