Fahéjas, bundázott alma: a sűrű palacsintatészta a lelke

4
Nyomtatás
almas-karika2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Könnyen és gyorsan összeállítható a fahéjas, bundázott almakarika, mégis egy nagyon mutatós és mennyei desszertet kapsz végeredményül!

Ha szereted az egyszerre savanykás és édes almát, készíts belőle finom és illatos desszertet! Az alábbi recept maga a tökély: a gyümölcsöt puha, édes, a palacsintatésztához hasonló bunda vonja be, amelyben az író dominál.

Hogy légies és könnyed legyen a tészta, sütőpor és szódabikarbóna is kerül bele, az ízekről pedig a fahéj és a vanília gondoskodnak. Ha esetleg nem kapsz írót, házilag is könnyedén elkészítheted, itt olvashatod el hozzá az útmutatót.

Fahéjas bundázott alma

almas-karika

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 db alma (gála)
  • 3 ek. vaj
  • 260 g búzaliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 2.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk. fahéj
  • 1 csipet
  • 620 ml író
  • 2 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

Közben egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az írót, a vaníliát és a kihűlt vajat.

Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, de vigyázzunk, ne keverjük túl!

Az almákat pucoljuk meg, a magházukat vájjuk ki, vagy használjunk csumázót. Az előkészített almát vágjuk kb. fél centi vastag karikákra. 

Egy serpenyőt enyhén kenjünk ki olajjal, forrósítsuk fel. Az almákat mártsuk a palacsintamasszába, majd közepes lángon süssük mindkét oldalán aranybarnára.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon