Fűszeres túróval töltött cukkinitekercs: paradicsomszósszal sül össze
Nem csak mutatós, isteni finom is ez a cukkinitekercs, amely könnyed nyári ebédként, de ízletes köretként is helytáll.
A padlizsán rendkívül sokoldalú zöldség, amely gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a könnyű ebédek és vacsorák ideális alapanyaga lehet. Kiváló szendvicskrémnek, sütve, sörtésztában, és jó ötlet az is, ha megtöltöd fetás krémmel.
A recept könnyen variálható, ízlés szerint adhatsz a töltelékhez olívabogyót, sült paprikát, vagy akár pirított diót is, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj. A padlizsánt pedig grillen is megsütheted.
Az elkészült padlizsántekercseket tálalhatod önmagukban, különféle szószokkal, vagy akár friss salátával, kuszkusszal, bulgurral is.
Mossuk meg a padlizsánokat, majd távolítsuk el a végeiket.
Vágjuk fel hosszában vékony szeletekre, körülbelül fél centi vastagságúak legyenek. Szórjuk meg a szeleteket kevés sóval, és hagyjuk állni 15 percig. Ezután öblítsük le, és töröljük szárazra a szeleteket.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.
Süssük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát, amíg aranybarnák és puhák nem lesznek. Ez három-négy perc oldalanként.
Helyezzük a sült padlizsánszeleteket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
Egy tálban törjük össze a fetát egy villával. Adjuk hozzá a tejfölt, az olívaolajat, a reszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ízesítsük sóval és borssal.
Helyezzünk egy evőkanálnyi fetás krémet minden padlizsánszelet egyik végére. Óvatosan tekerjük fel a szeleteket, majd rögzítsük őket fogpiszkálóval, ha szükséges.
Friss petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu