Fetás krémmel töltött padlizsántekercs: könnyed, villámgyors ebéd

21
Nyomtatás
fetas-padlizsantekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fetás krémmel töltött padlizsántekercs ideális nyári fogás, hisz könnyed, egyszerűen, percek alatt elkészíthető és tele van csodás ízekkel.

A padlizsán rendkívül sokoldalú zöldség, amely gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a könnyű ebédek és vacsorák ideális alapanyaga lehet. Kiváló szendvicskrémnek, sütvesörtésztában, és jó ötlet az is, ha megtöltöd fetás krémmel. 

A recept könnyen variálható, ízlés szerint adhatsz a töltelékhez olívabogyót, sült paprikát, vagy akár pirított diót is, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj. A padlizsánt pedig grillen is megsütheted.

Az elkészült padlizsántekercseket tálalhatod önmagukban, különféle szószokkal, vagy akár friss salátával, kuszkusszal, bulgurral is. 

Fetás padlizsántekercs

fetaval-toltott-padlizsan

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • ízlés szerint só és bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • a díszítéshez zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánokat, majd távolítsuk el a végeiket.

Vágjuk fel hosszában vékony szeletekre, körülbelül fél centi vastagságúak legyenek. Szórjuk meg a szeleteket kevés sóval, és hagyjuk állni 15 percig. Ezután öblítsük le, és töröljük szárazra a szeleteket.

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.

Süssük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát, amíg aranybarnák és puhák nem lesznek. Ez három-négy perc oldalanként.

Helyezzük a sült padlizsánszeleteket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.

Egy tálban törjük össze a fetát egy villával. Adjuk hozzá a tejfölt, az olívaolajat, a reszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ízesítsük sóval és borssal.

Helyezzünk egy evőkanálnyi fetás krémet minden padlizsánszelet egyik végére. Óvatosan tekerjük fel a szeleteket, majd rögzítsük őket fogpiszkálóval, ha szükséges. 

Friss petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon