Házi zabszelet 5 hozzávalóból: igazi rostbomba a flapjack

Flapjack-cc
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A flapjack tulajdonképpen a zabszelet és a müzliszelet keveréke, amely fő hozzávalója a zabpehely. Most az alapreceptet hoztuk el, amit kedved szerint variálhatsz.

A flapjack nem más, mint egy vajjal vagy más zsiradékkal, barna cukorral és folyékony édesítővel összekevert, majd megsütött zabszelet. Mivel ez egy vegán változat, így a recept vaj helyett kókuszolajat használ, emiatt pedig növényi étrendbe is beilleszthető.

Folyékony édesítőből szintén a növényi eredetű juharszirup szerepel, de a recept agávésziruppal vagy akár mézzel is tökéletesen működik. A barna cukorhoz azonban ragaszkodj, hiszen az adja meg a szeletek kellemes aranybarna színét és enyhén karamellás ízét. 

A megadott mennyiségek egy 20x20 cm-es sütőformához elegendők.

Flapjack zabszelet

Flapjack-c

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 350 g apró szemű zabpehely
  • 100 g barna cukor
  • 150 ml juharszirup
  • 150 g kókuszolaj (olvasztott)
  • 0.25 tk
  • tetszés szerint magvak, aszalt gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a juharszirupot és az olvasztott kókuszolajat.

Kanalazzuk a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és alaposan nyomkodjuk az aljára, hogy jó tömör legyen.

Tegyük 170 fokra előmelegített tepsibe, és süssük 30 percig. Vegyük ki, és szeletelés előtt hagyjuk 15 percig hűlni.

Száraz, hűvös helyen tárolva 10 napig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük