Egyszerű krumplis finomság: lágy tésztájú lapcsánka fokhagymával ízesítve
Régi, szerény, krumpliból készült finomság. Tócsni, lapcsánka, ki hogy ismeri, magában, tejföllel és sajttal megszórva is isteni.
A karfiol csodás zöldség, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható, és még egészséges is. Ha az értékeit szeretnéd inkább élvezni, akkor párolva kínáld, a keresztes virágú zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A rántott karfiolrózsák mellett nagy kedvencnek számít a rakott karfiol vagy a karfiolpizza, de még rizs helyett is kínálható. A zöldségből fantasztikus tócsnit is összedobhatsz, mely simán felveszi a versenyt a krumplis változattal.
A karfiolos masszában a fokhagyma és az őrölt bors felel az ízekért, de bazsalikommal vagy egy kis chilivel is izgalmassá teheted. Magában is jólesik, és még húsmentes szendvicsalapanyagnak is használhatod. Az aranybarna korongokat érdemes tejföllel megkenni és reszelt sajttal megszórni, így senkinek sem lesz rá egy rossz szava sem.
A karfiolrózsákat késes robotgépben daráljuk apróra. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást és zsemlemorzsát. Az egészet keverjük össze, ha túl lágy, akkor még kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
A masszából formázzunk tetszés szerinti korongokat, kevés olajon süssük szép aranybarnára (oldalanként 2-3 perc).
A karfioltócsnit ehetjük magában, de főzelék mellé vagy mártogatóssal is kínálhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu