Töltött paprika másképp: quinoa és friss zöldségek kerülnek bele
Így készítsd a húsos klasszikust, ha vegán vagy: a paprikába quinoa és zöldségek kerülnek.
A cukkini remek zöldség, csak fantázia kérdése, mi készül belőle. Nyáron nagy kedvenc töltve, mivel laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A cukkinicsónak belsejébe csak zöldséges vagy hússal készült töltelék is kerülhet, a lényeg a sok sajt, ettől igazán ellenállhatatlan.
A töltött cukkini sertés-, marha- vagy szárnyashúsból is készülhet, a fűszerezést pedig személye válogatja, ki hogy szereti. Ha már darált húsos ragu, akkor a paradicsomlé se maradjon ki, de aszalt paradicsommal is érdemes kipróbálni. Ha van otthon friss bazsalikom, akkor abból is érdemes néhány levelet belefőzni, úgy picit frissebb lesz az összhatás.
A megtisztított cukkinit vágjuk félbe, a belsejét kanál segítségével szedjük ki.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst. A darált húst pirítsuk fehéredésig, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ezután a cukkini kikapart belsejét is forgassuk hozzá a finomra aprított újhagymával, petrezselyemmel és aszalt paradicsommal együtt, pároljuk 15-20 percig, közben kevergessük.
A félbevágott cukkiniket töltsük meg a darált húsos raguval, a tetejükre szórjunk reszelt sajtot, és csorgassunk a csónakokra kevés olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu