Krémes, bazsalikomos paradicsomleves tejszínnel dúsítva: könnyed ebéd is lehet
Mindenképp friss bazsalikommal készítsd el ezt a krémes, selymes levest, az illatos zöldfűszert ebben a receptben nem érdemes szárítottra cserélni.
Ha nyár, akkor tombol a töltött zöldségek szezonja. Ilyenkor nagy kedvenc a töltött paprika, cukkini vagy padlizsán. A töltelék sokféle lehet, készülhet csak zöldségből vagy húsból, bármelyikre is essen a választás, a reszelt sajt mindegyik változathoz remekül illik.
A töltött paradicsom készítésénél érdemes nagyobb darabokat használni. A paradicsom kikanalazott belsejét forgasd egybe a darált hússal, ha viszont mégis megmaradna, akkor sem kell kidobni a kikapart részt. Fagyasztózacskóban eltéve mehet a mélyhűtőbe, levesek vagy raguk készítésénél hasznát veheted.
Egy kevés olajat forrósítsunk fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a darált húst, és gyakran kevergetve pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
A paradicsomokat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, a belsejüket kaparjuk ki.
A paradicsomok kikapart belsejét forgassuk egybe a darált hússal, majd töltsük meg a masszával a zöldséget.
A töltött paradicsomokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu