Sütőben sült fűszeres birsalma: húsok mellé tökéletes

Fűszeres sült birsalma cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A birsalma csodás aromái sütve érvényesülnek a legjobban. A finomságot desszertként is lehet kínálni, de húsok mellé, kísérőnek is tökéletes.

Az illatos birsalma az ősz ajándéka. A gyümölcs nagyon kemény, csersavtartalma miatt az íze fanyar, ezért nyersen nem szokás fogyasztani. A birs az a gyümölcs, mely főve vagy sütve az igazi, úgy élvezhető nagyszerű íze.

Az ősz kedvencét izgalmasan lehet felhasználni, mesés sütemények és húsételek is készülhetnek belőle. Az egyik legjobb elkészítési módja, ha az alma sütőben puhul, izgalmas őszi fűszerekkel. Remekül illik hozzá a fahéj és a csillagánizs is. Az elkészült sült alma langyosan kínálva a legfinomabb: így mindenféle plusz nélkül is jólesik, de sült hús mellé is lehet kínálni, vagy desszertek mellé. Szuper tejberizs vagy -gríz tetején, és vaníliafagyival is mennyei.

Fűszeres sült birsalma

Fűszeres sült birsalma ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab birsalma
  • 10 darab csillagánizs
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítsük elő.

Az almákat alaposan mossuk meg, ha szeretnénk, a héjukat távolítsuk el, de nem muszáj. Ezután vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el.

Az előkészített almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a közepükbe, a magház helyére tegyünk csillagánizst.

A cukrot és fahéjat keverjük össze, majd szórjuk rá a tepsire helyezett almákra. Ezután toljuk az almákat az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük puhára. (Sütésnél érdemes ellenőrizni az almák puhaságát, ehhez nagy segítség egy kés. Ha könnyen beleszúrható az almába, akkor kellően megpuhult.)

Az almákat még melegen locsoljuk meg mézzel, majd langyosan kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük