Tartalmas gnocchi nyári zöldségekkel: a pirult cukkini a lelke

12
Nyomtatás
zoldseges-gnocchi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha laktató, meleg ételre vágysz, de nincs kedved és időd a tűzhely mellett ácsorogni, ez a gyors zöldséges gnocchi a tökéletes választás!

Ha kedveled a gyors tésztaételeket, ezt a gnocchit is imádni fogod: az olasz krumplinudli pirult zöldségekkel, pesztóval és zöldfűszerekkel keverve kerül az asztalra.

Ebben a receptben a nyári zöldségek dominálnak: a cukkini és a paradicsom a főszereplők, de bátran dobd fel főtt kukoricával vagy zsenge tökkel a ragut. Időszűkében a bolti gnocchi és pesztó is tökéletes választás, de ha nem félsz a kihívásoktól, készítsd el házilag a krumplinudlit és a paradicsomos szószt is.

Az alábbi mennyiség 2 nagy vagy 4 kisebb adagra elegendő, ez az éhség függvényében változhat.

Gnocchi zöldségekkel

zoldseges-gnocchi2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g gnocchi
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db cukkini
  • 200 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. borecet
  • 4 tk. paradicsomos pesztó
  • 1 ek. apróra vágott bazsalikom
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
  • parmezán (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk bő, sós vizet, majd főzzük meg a gnocchit a csomagoláson írtak szerint, nagyjából 3-4 perc alatt. Szűrjük le, tegyük félre.

Közben készítsük elő a zöldségeket: a cukkiniket mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd vékony szeletekre. A paradicsomokat mossuk meg, felezzük el. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. 

Forrósítsunk olívaolajat egy nagy, széles, mély serpenyőben, dobjuk rá a cukkinit és a paradicsom felét. Nagy lángon, kevergetés mellett pirítsuk őket 5-6 percig, míg a cukkini nagyjából megpuhul és megpirul, a paradicsom összeesik. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk fél percig.

Adjuk hozzá a borecetet, keverjük össze. 1 perc múlva adjuk hozzá a főtt gnocchit, forgassuk össze a zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk 2-3 percig, míg a gnocchi itt-ott színt kap.

Adjuk hozzá a pesztót, a paradicsom másik felét és a friss zöldfűszereket. Forgassunk mindent egybe. 

Mikor a paradicsom átmelegedett, készen is van, húzzuk le a tűzről, szórjunk rá parmezánt, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon