Világbajnok cukkinis tészta egyszerűen: egy edényben készül minden
A hihetetlen krémes cukkinis tésztában a joghurt és a sajt gondoskodik a szuper textúráról, az ízében pedig a fokhagyma dominál.
Ha kedveled a gyors tésztaételeket, ezt a gnocchit is imádni fogod: az olasz krumplinudli pirult zöldségekkel, pesztóval és zöldfűszerekkel keverve kerül az asztalra.
Ebben a receptben a nyári zöldségek dominálnak: a cukkini és a paradicsom a főszereplők, de bátran dobd fel főtt kukoricával vagy zsenge tökkel a ragut. Időszűkében a bolti gnocchi és pesztó is tökéletes választás, de ha nem félsz a kihívásoktól, készítsd el házilag a krumplinudlit és a paradicsomos szószt is.
Az alábbi mennyiség 2 nagy vagy 4 kisebb adagra elegendő, ez az éhség függvényében változhat.
Forraljunk bő, sós vizet, majd főzzük meg a gnocchit a csomagoláson írtak szerint, nagyjából 3-4 perc alatt. Szűrjük le, tegyük félre.
Közben készítsük elő a zöldségeket: a cukkiniket mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd vékony szeletekre. A paradicsomokat mossuk meg, felezzük el. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
Forrósítsunk olívaolajat egy nagy, széles, mély serpenyőben, dobjuk rá a cukkinit és a paradicsom felét. Nagy lángon, kevergetés mellett pirítsuk őket 5-6 percig, míg a cukkini nagyjából megpuhul és megpirul, a paradicsom összeesik. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk fél percig.
Adjuk hozzá a borecetet, keverjük össze. 1 perc múlva adjuk hozzá a főtt gnocchit, forgassuk össze a zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk 2-3 percig, míg a gnocchi itt-ott színt kap.
Adjuk hozzá a pesztót, a paradicsom másik felét és a friss zöldfűszereket. Forgassunk mindent egybe.
Mikor a paradicsom átmelegedett, készen is van, húzzuk le a tűzről, szórjunk rá parmezánt, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu