Gombás, bolognais melegszendvics: ez lesz a gyerekek új kedvence

4
Nyomtatás
Gombás bolognais melegszendvicskrém cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hús nélkül készül a bolognai, ami nem tésztával kerül a tányérra, hanem kenyérre kenve, jó sok sajttal megszórva sül szép aranybarnára.

A bolognai kedvelt tésztaétel, sok gyerek nagy kedvence. Az eredeti recept darált hússal készül, de vegetáriánus kiadásban is szervírozhatod, érdemes lencsével vagy gombával is kipróbálni a szaftos ragut. És ha már újítunk a recepten, akkor dobjunk össze egy jó kis melegszendvicset a bolognaiból.

Így is lehet!

Én most gombával készítettem el, csiperkéből, de mivel ősz van, gombaszezon, így akár keverheted a fajtákat, például laskát is használhatsz. Ha pedig szeretnéd, 250 ml tejszínt is adhatsz a raguhoz, úgy sokkal krémesebb. Az elkészült ragut tésztával is kínálhatod, vagy kend leveles tésztára és süss belőle mutatós bolognais csigákat.

Gombás, bolognais melegszendvicskrém

Gombás bolognais melegszendvicskrém ct

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab szárzeller
  • kevés olaj
  • 400 g paradicsompassata
  • 1 dl víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 levél bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 6 szelet kenyér
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, majd kockázzuk nagyon apróra.

A hagymát, sárgarépát és a zellert tisztítsuk meg. Ezután a hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert reszeljük le vagy vágjuk apróra.

Egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített gombát, sárgarépát és zellert. A zöldségeket pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran kevergessük. Ezután adjuk hozzá a paradicsompassatát, vizet, sót, borsot, bazsalikomot, oregánót és a fokhagymát. A ragut főzzük még 15-20 percig.

Az elkészült ragut ízlés szerint kanalazzuk a kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal. A gombás bolognaival megkent kenyereket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szép aranybarnára sül (10-15 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon