Sűrű bolognai ragu gnocchival: a sütőben érnek össze az ízek
Ha unod a tésztát, próbáld ki gnocchival keverve a különböző szószokat, így nagyon tartalmas ételt tehetsz az asztalra.
A bolognai ragu és a gnocchi külön-külön is szerethető ételek, hát még együtt! Az olaszok krumplinudlija nagyon laktató, garantáltan eltelít, szuper választás tészta helyett.
Az ízek a sütőben érnek össze, igaz, a szószt elő kell készíteni: a zöldségeket érdemes megdinsztelni, a húst pedig megpirítani. Cserében nem kell sok ideig sütni az ételt, csak éppen addig, míg a gnocchi megpuhul a bolognai mártásban, a sajt pedig szépen rápirul a tetejére.
Hogy igazán finom legyen a fogás, többféle sajtot süss rá, mi parmezánt és mozzarellát használtunk, de füstölttel is isteni lesz.
Bolognai ragu gnocchival
Hozzávalók 6 személyre
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes db répa
- 2 szál szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
- 500 g passzírozott paradicsom
- 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
- 500 g gnocchi
- 50 g parmezán
- 150 g mozzarella
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, olajozzunk ki egy 23x33 centis tepsit.
A zöldségeket pucoljuk meg: a vöröshagymát vágjuk finomra, a répát és a fokhagymát reszeljük le, a zellert vágjuk szeletekre. A sajtokat reszeljük le.
Forrósítsunk olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban, majd dobjuk rá a vöröshagymát, répát, zellert, és dinszteljük 5-6 percig, vagy míg puhák lesznek. Ekkor keverjük bele a fokhagymát, 1 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a marhahúst és a fűszereket. Fehéredésig süssük, vegyük le a tűzről.
Öntsük a húsra a kétféle paradicsomot, majd adjuk hozzá a gnocchit is, keverjünk mindent egybe.
Öntsük az egészet az előkészített tepsibe, majd szórjuk meg a kétféle sajttal.
Toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
-
2024-04-07 08:36:02
-
2024-03-09 10:16:01
-
2024-01-27 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!