Sűrű bolognai ragu gnocchival: a sütőben érnek össze az ízek

bolognai-ragu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha unod a tésztát, próbáld ki gnocchival keverve a különböző szószokat, így nagyon tartalmas ételt tehetsz az asztalra.

A bolognai ragu és a gnocchi külön-külön is szerethető ételek, hát még együtt! Az olaszok krumplinudlija nagyon laktató, garantáltan eltelít, szuper választás tészta helyett

Az ízek a sütőben érnek össze, igaz, a szószt elő kell készíteni: a zöldségeket érdemes megdinsztelni, a húst pedig megpirítani. Cserében nem kell sok ideig sütni az ételt, csak éppen addig, míg a gnocchi megpuhul a bolognai mártásban, a sajt pedig szépen rápirul a tetejére.

Hogy igazán finom legyen a fogás, többféle sajtot süss rá, mi parmezánt és mozzarellát használtunk, de füstölttel is isteni lesz.

Bolognai ragu gnocchival

bolognai-ragu2

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes db répa
  • 2 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált marhahús
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 500 g gnocchi
  • 50 g parmezán
  • 150 g mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, olajozzunk ki egy 23x33 centis tepsit.

A zöldségeket pucoljuk meg: a vöröshagymát vágjuk finomra, a répát és a fokhagymát reszeljük le, a zellert vágjuk szeletekre. A sajtokat reszeljük le.

Forrósítsunk olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban, majd dobjuk rá a vöröshagymát, répát, zellert, és dinszteljük 5-6 percig, vagy míg puhák lesznek. Ekkor keverjük bele a fokhagymát, 1 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a marhahúst és a fűszereket. Fehéredésig süssük, vegyük le a tűzről.

Öntsük a húsra a kétféle paradicsomot, majd adjuk hozzá a gnocchit is, keverjünk mindent egybe.

Öntsük az egészet az előkészített tepsibe, majd szórjuk meg a kétféle sajttal. 

Toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük