A legragacsosabb brownie receptje: kevés liszttel, rengeteg csokival
Lehet még hova fokozni a brownie alapreceptjét, barna vajjal készítve még sokkal finomabb lesz!
Nem véletlen, hogy a brownie az egyik legkedveltebb édesség világszerte! Ebben a gazdag, csokoládés süteményben az a legjobb, hogy mindössze 10 perc aktív munka szükséges hozzá, így bármikor elkészíthető, amikor egy kis kényeztetésre vágysz.
Rengeteg módon variálhatod, feldobhatod kávéval, karamellel, krémsajttal és különféle friss gyümölcsökkel is. Szinte bármi illik a ragacsos, édes tésztába. A bogyós gyümölcsök különösen jók bele, hisz kellemesen savanykás ízükkel tökéletes kontrasztot alkotnak az édes tésztával.
Élvezd a brownie-dat egy gombóc fagyival, úgy még finomabb!
Az étcsokit tördeljük össze, tegyük egy közepes méretű edénybe, rakjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat, és állandó kevergetés mellett olvasszuk össze. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
Keverjük hozzá a cukrot, és egyesével dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport, szórjuk hozzá a csipet sót, végül óvatosan forgassuk bele a vegyes bogyós gyümölcsöt.
Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és simítsuk el a tetejét. Süssük a középső rácson, 180 fokon körülbelül 20 percig, amíg a süti elválik a tepsi szélétől, de a közepe még kissé puha. Ne süssük túl, hogy a brownie belseje nedves és ragacsos maradjon.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu