![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Reggeli hajdinapalacsintából, tojással és sajttal: ez a galettes bretonnes
![32014673 2455759 f571c066059830b471cd92f28987f7cf wm](https://kep.index.hu/1/0/3710/37101/371017/37101759_2832817_fba75b2b6f0670db8376960a962463e1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sajt, sonka és lágyra sült tojás egy mogyoróízű, különleges palacsintába töltve.
A galette jelent omlós pitetésztát is, amit különböző sós vagy édes töltelékekkel raknak meg és hanyagul behajtogatnak, itt azonban egészen másról van szó.
Ez a palacsinta egy breton különlegesség. Az egyik érdekesség benne az, hogy a tésztája nagyrészt vagy teljes egészében hajdinalisztből készül, a másik, hogy sós töltelékekkel rakják meg, tipikusan sajttal, sonkával és tojással.
Házilag sem nehéz elkészíteni, attól sem kell megijedni, hogy hajdinaliszt kell hozzá - én kávédarálón őröltem meg egy keveset ehhez a recepthez. Ha gluténérzékenyeknek készíted, kimaradhat a fehér búzaliszt a tésztából - most csak a könnyebb kezelhetőség miatt tettem hozzá belőle.
Sós, töltött hajdinapalacsinta
![32014683 12f8d817aeff4628b14937686d5e6b40 wm](https://kep.index.hu/1/0/3710/37101/371017/37101769_26d57e893cf775befd86a3fa66486dae_wm.jpg)
Hozzávalók 6 darabhoz
A palacsintához:
- 150 gramm hajdinaliszt
- 100 gramm finomliszt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 darab tojás
- 3 deciliter tej
- 3 deciliter víz
- vaj (sütéshez)
A töltelékhez:
- tojás
- sonkaszeletek
- reszelt sajt
Elkészítés:
A liszteket keverjük el a sóval, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vizet, keverjük simára. Egy tapadásmentes serpenyőt melegítsünk fel, tegyünk bele kevés vajat, majd öntsünk hozzá egy kis pohárnyi (szűk 1 deci) tésztát és egyenletesen terítsük szét a serpenyő alján.
Amikor alul megsült és felül is megszilárdult, szórjuk meg sajttal, terítsünk rá egy szelet sonkát, üssünk bele egy tojást, majd a négy oldaláról hajtogassuk be. Addig süssük, míg a tojás el nem éri a kedvelt állagot.
Fotók: Ács Bori
Olvasd el ezt is!