Hamis tonhalsaláta sok zöldséggel: a tökéletes ebéd mentesen
A speciális összetevőnek köszönhetően ennek a salátának hihetetlenül halas íze van, ráadásul egy igazi fehérjebomba is.
Vegánként vagy tojásallergiásként sem kell lemondanod a tojássalátáról, hiszen csupa növényi hozzávalóból is összedobhatod. Ráadásul gyors, egyszerű és a benne levő rengeteg fehérjének köszönhetően ugyanolyan tápláló, mint az eredeti változat.
Ha nem vagy jártas a növényi konyhában, akkor elsőre meglepő lehet, de valóban lehetséges a tojásos íz „lemásolása” néhány egyszerű hozzávalóval. Ezek közül a legfontosabb a fekete Himalája-só, azaz Kala Namak, amely magas kéntartalma miatt egészen sötét, barnás-lilás árnyalatú, és a főtt tojásra emlékeztető ízt ad az ételnek. Éppen ezért mindenképp használd a recepthez, mert nélküle nem lesz igazán tojásos.
A másik hozzávaló a sörélesztőpehely, amely amellett, hogy egy igazi vitaminbomba, gazdag, kissé sajtos ízűvé varázsolja az ételeket, és olyan hatást kelt, mintha állati hozzávalók is szerepelnének benne.
A tofuból nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, és papírtörlővel töröljük szárazra. Kézzel tördeljük kisebb-nagyobb darabokra, majd tegyük felhevített serpenyőbe, és 2 perc alatt forró olajon pirítsuk rózsaszínre.
Közben egy kis tálban keverjük a növényi italhoz a sörélesztőt, a fekete Himalája-sót, a kurkumát, a fokhagyma-granulátumot és a borsot, majd öntsük a tofura, és süssük vele együtt 1-2 percig, amíg a folyadék többnyire elpárolog. Szedjük a serpenyőből egy tálba vagy nagyobb tányérba, és néhány percig hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Adjuk hozzá a majonézt, a zöldhagymát, a savanyú uborkát, az uborka levét, a mustárt és a friss kaprot, és alaposan keverjük össze. Azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 1-2 óráig hagyjuk az ízeket összeérni. Hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu