Házi, zamatos körtelekvár: tartósítószer nélkül készül
Az ellenállhatatlan házi körtelekvár fahéjjal megbolondítva készül, a különleges fűszertől egyszerűen mennyei, sütemények készítésénél érdemes kipróbálni.
Mert a házi mindig finomabb: a saját körtelekvár egyszerűen összedobható, darabosan és simára turmixolva is csodálatos. A házi lekvárt érdemes sütemények készítésénél alkalmazni, egyszerűen piskótára kenve is fantasztikus, de a reggeli joghurt is feldobható vele.
Így még finomabb!
A receptben fahéjjal bolondítva készül a finomság, de más fűszerrel is feldobható. Érdemes kipróbálni vaníliarúd kikapart magjával, friss reszelt gyömbérrel, csillagánizzsal vagy szegfűszeggel is.
Házi körtelekvár
Hozzávalók 5 decihez
- 500 g körte
- 150 g cukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 4 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A körtét hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk közepes darabokra a gyümölcsöt.
Ezután tegyük a körtedarabokat magas falú lábasba és adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, citromlevet, közepes láng felett forraljuk fel. Amikor ez megvan, vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük addig, amíg besűrűsödik (körülbelül 10-15 perc).
Ezután botmixerrel pépesíthetjük tetszőleges állagúra, de így darabosan is steril üvegbe adagolhatjuk.
-
2024-04-21 08:36:01
-
2024-03-24 10:16:01
-
2024-02-23 07:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!