Házi, zamatos körtelekvár: tartósítószer nélkül készül

Házi körtelekvár cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ellenállhatatlan házi körtelekvár fahéjjal megbolondítva készül, a különleges fűszertől egyszerűen mennyei, sütemények készítésénél érdemes kipróbálni.

Mert a házi mindig finomabb: a saját körtelekvár egyszerűen összedobható, darabosan és simára turmixolva is csodálatos. A házi lekvárt érdemes sütemények készítésénél alkalmazni, egyszerűen piskótára kenve is fantasztikus, de a reggeli joghurt is feldobható vele.

Így még finomabb!

A receptben fahéjjal bolondítva készül a finomság, de más fűszerrel is feldobható. Érdemes kipróbálni vaníliarúd kikapart magjával, friss reszelt gyömbérrel, csillagánizzsal vagy szegfűszeggel is.

Házi körtelekvár

Házi körtelekvár ct

Hozzávalók 5 decihez

  • 500 g körte
  • 150 g cukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A körtét hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk közepes darabokra a gyümölcsöt.

Ezután tegyük a körtedarabokat magas falú lábasba és adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, citromlevet, közepes láng felett forraljuk fel. Amikor ez megvan, vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük addig, amíg besűrűsödik (körülbelül 10-15 perc).

Ezután botmixerrel pépesíthetjük tetszőleges állagúra, de így darabosan is steril üvegbe adagolhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük