Cézár-saláta téli kiadásban: roppanós kelkáposzta az alapja
Kétféle roppanós zölddel, citromos vinaigrette-tel és fokhagymás olajba forgatott krutonnal a legfinomabb a Cézár-saláta.
A kruton tulajdonképpen felkockázott és újrasütött kenyeret jelent, amelyet gyakran Cézár-saláta és krémlevesek dúsítására és ízesítésére használnak. Boltban készen kapható termék, azonban otthon is könnyen elkészítheted, így még a fűszerezését is magad tudod variálni.
A kruton vagy pirított kenyérkocka nemcsak azért hasznos alapanyag a konyhában, mert általa új, extra ízt és ropogós állagot kaphatnak az ételek, hanem mert így a kissé kiszáradt és eldobásra ítélt kenyérmaradékot is megmentheted. A receptben megadott ízesítők mellett vagy helyett más szimpatikus fűszereket is használhatsz, így attól függően, hogy milyen ételhez akarod adni, lehet karakteresebb vagy semlegesebb is a fűszerezés.
A kenyérszeleteket kockázzuk fel, és tegyük egy keverőtálba. Locsoljuk rá az olívaolajat, és ízesítsük a zúzott fokhagymával, a sóval és a petrezselyemmel.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
A maradékot tegyük légmentesen zárható edénybe, és száraz, hűvös helyen tároljuk. 1 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu