Házi Raffaello pirult mandulával: egyszerre lágy és roppanós

8
Nyomtatás
Hazi-raffaelo-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a Raffaello az egyik legfinomabb otthon is elkészíthető desszert: nagyon kókuszos, a közepéből pedig nem hiányozhat a roppanós mandula sem.

A Raffaello örök klasszikus, legyen szó akár a bolti változatáról, akár a háziról. A házi esetében számos recept létezik, ezek közül soknak tejpor az alapja, most azonban egy tisztán növényi változatot mutatok, amelyet akkor is bátran megehetsz, ha nem bírod a tejet és tejszármazékokat.

A hagyományos receptekben megtalálható vaj és tejpor helyett ebbe a kókuszgolyóba nagyon sok kókuszszármazék kerül – kókuszolaj, kókuszkrém és kókuszreszelék –, és ezeknek köszönhetően intenzívebb lesz a desszert íze, mintha csak kókuszreszelékkel készülne.

Házi Raffaello golyó

Hazi-raffaelo

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 200 ml kókuszkrém
  • 80 g cukor
  • 200 g kókuszreszelék
  • 100 g fehér marcipán (lereszelve)
  • 50 g kókuszolaj
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 3 ek. kókuszreszelék (a hempergetéshez)
  • 40 db pirított, blansírozott mandula
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a kókuszkrémet alacsony hőfokon melegítsük össze, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket, a marcipánt, a kókuszolajat, a vaníliakivonatot és a sót.

A masszát legalább 3 órára tegyük hűtőbe dermedni. Kanalazzunk belőle teáskanálnyi mennyiségeket, tegyünk minden adag közepébe 1-1 szem mandulát, és formázzunk belőlük golyókat.

Hempergessük meg kókuszreszelékben, sorakoztassuk tányérra, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon