A 8 legfinomabb kókuszos süti: piskóta, keksz és torta is van közte
Biztos, hogy nem fogsz mellé, ha kókuszos süti lesz a desszert a nagy családi ebéd után. Innen bátran választhatsz, mert egyik jobb, mint a másik.
A Raffaello örök klasszikus, legyen szó akár a bolti változatáról, akár a háziról. A házi esetében számos recept létezik, ezek közül soknak tejpor az alapja, most azonban egy tisztán növényi változatot mutatok, amelyet akkor is bátran megehetsz, ha nem bírod a tejet és tejszármazékokat.
A hagyományos receptekben megtalálható vaj és tejpor helyett ebbe a kókuszgolyóba nagyon sok kókuszszármazék kerül – kókuszolaj, kókuszkrém és kókuszreszelék –, és ezeknek köszönhetően intenzívebb lesz a desszert íze, mintha csak kókuszreszelékkel készülne.
A cukrot és a kókuszkrémet alacsony hőfokon melegítsük össze, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket, a marcipánt, a kókuszolajat, a vaníliakivonatot és a sót.
A masszát legalább 3 órára tegyük hűtőbe dermedni. Kanalazzunk belőle teáskanálnyi mennyiségeket, tegyünk minden adag közepébe 1-1 szem mandulát, és formázzunk belőlük golyókat.
Hempergessük meg kókuszreszelékben, sorakoztassuk tányérra, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu