Így készül a legfinomabb, foszlós, enyhén édes hamburgerbuci
Akkor jó, ha édes, de csak enyhén, foszlós, de van tartása, és persze kell rá szezámmag is.
Nincs is jobb, mint amikor saját kezűleg készíted el a klasszikus ételeket. A sajtburger otthon is lehet legalább olyan jó, mint a gyorséttermekben.
A grillezés egyedülálló ízt és textúrát ad a húspogácsának. A grillen készített hús kívül ropogós, belül pedig szaftos marad, köszönhetően a magas hőmérsékletnek és a gyors sütési időnek. Emellett a grillezés során a hús természetes ízei is jobban előjönnek, ami fokozza az étel ízélményét.
Rakj a puha buciba minél több zöldséget, és a sajtburger mellé még sült krumplit, szószokat is kínálhatsz.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt. Ízesítsük sóval és borssal.
Kézzel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd formázzunk belőlük 4 egyforma méretű húspogácsát.
Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, hogy a húspogácsák összeálljanak.
Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, és kenjük le olajjal. Rakjuk rá a húspogácsákat, és süssük mindkét oldalukat 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
Az utolsó egy percben helyezzünk egy szelet cheddar sajtot mindegyik húspogácsára, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.
Tegyünk a félbevágott buciba zöldségeket, majd arra mehet a húspogácsa és ízlés szerint szószok.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu