Kiadós spanyol omlett hagymával és krumplival: főfogásnak is beillik, olyan laktató
A krumplival és hagymával készült spanyol omlett olyan laktató, hogy teljes értékű ebédnek is megfelel.
A burgonya az egyik legkedveltebb zöldség, rengetegféle ízletes fogás készülhet belőle, lehet az leves, előétel, főétel vagy köret. Köretek közül az egyik legnagyobb kedvenc a krumplipüré, amelyet nyugodtan továbbálmodhatsz, hogy még gusztusosabban kínáld.
Már a neve is elragadó, hercegnőburgonya, és bár lehet, arra következtetsz ebből, hogy nehéz az elkészítése, elárulom, ez az egyik legegyszerűbben kivitelezhető köret. Az alap a krumplipüré, melyet habzsákba kell tölteni, majd csillagcsövön keresztül kinyomni, és már sülhet is aranybarnára a burgonya. A mutatós köret maradék krumplipüréből is készülhet, ha pedig dupla adaggal készíted, akkor le is fagyaszthatod.
A pürét adagold habzsákba, majd nyomd tálcára a halmokat, utána 1-2 órára helyezd fagyasztóba. A krumplirózsákat ezután pakold zacskóba vagy dobozba, és keress nekik helyet a mélyhűtőben.
A hercegnőburgonya még finomabb lehet, ha parmezánnal dúsítod a masszát, de a fűszerekkel is játszhatsz, szerecsendió helyett használj füstölt paprikát, vagy finomra vágott fűszernövényeket keverj a püréhez.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára.
A krumplit szűrjük le, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval, még melegen törjük püréállagúra, közben a vajat és a tojássárgáját is dolgozzuk hozzá.
A pürét töltsük habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk belőle halmokat.
A hercegnőburgonyát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, 8-12 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images