Immunerősítő kurkumatonik: nyáron hidegen, télen forrón kínáld

9
Nyomtatás
Kurkumatonik-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kurkuma egy igazi immunerősítő, gyulladáscsökkentő és vírusölő csodaszer, naranccsal és gyömbérrel kombinálva pedig finom italként fogyaszthatod.

Ezt a citrusos kurkumatonikot egyszerre immunerősítőként, gyulladáscsökkentőként és vírusölőként használhatod, hiszen tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és tápanyagokkal, mindemellett pedig még finom is.

Ahhoz, hogy a kurkuma erejét igazán kihasználhasd, adj az italhoz egy kevés fekete borsot, amely megkönnyíti a benne található hasznos vegyületek felszívódását, illetve ugyanezért érdemes kevés zsiradékot – kókuszolajat – is adni a keverékhez. Ha pedig részletesebben is olvasnál a kurkuma áldásos hatásairól, akkor itt találsz róla egy rövid összefoglalót.

Immunerősítő kurkumatonik

Kurkumatonik

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 közepes répa meghámozva, lereszelve
  • 2 közepes narancs meghámozva, feldarabolva
  • 250 ml kókuszvíz vagy sima víz
  • 2 ek. friss kurkuma lereszelve
  • 2 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 0.25 tk. fekete bors
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. almaecet
  • 2 tk. finomítatlan kókuszolaj (illatos)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen folyékony állagúra.

Szűrjük át a tonikot apró lyukú szűrőn, és öntsük 2 nagyobb vagy 3 kisebb pohárba.

Ha melegen szeretnénk fogyasztani, akkor pohárba öntés előtt melegítsük fel (semmiképpen ne főzzük, mert azzal értékes tápanyagokat veszíthetünk).

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon