Rugalmas, jól formázható házi tészta: így lesz szép sárga

8
Nyomtatás
tésztacov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranyló házi tészta bármilyen formában jólesik. Kockázd vagy csíkozd fel, és még töltve is összedobhatod.

A házi tészta készítése nem nagy dolog, csupán az időt igényli. Érdemes belevágni, hisz tényleg semmihez sem fogható a saját kezűleg készült tészta. A házi pasta bármilyen formában szervírozható, akár még töltve is kipróbálhatod, alkoss belőle egy jó kis raviolit vagy tortellinit. Ezután már csak valamilyen szószt kell készítened mellé, és kezdődhet a lakoma.

Így lesz aranyszínű!

A házi tészta akkor az igazi, ha rugalmas a textúrája, könnyen formázható, a színe pedig aranysárga. A csodás szín titka a jó tanyasi tojás. Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha nem kapunk ilyet? Ilyenkor érdemes sáfránnyal vagy kurkumával izgalmassá tenni. A végeredmény szemet gyönyörködtető!

Rugalmas, házi tészta

tésztact

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 5 darab tojás
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy gyúródeszkát vagy egy nagy tálat, és szitáljuk rá vagy bele a lisztet. Ezután forgassuk hozzá a sót és a kurkumát, majd alakítsunk ki mélyedést a közepében. Ebbe a mélyedésbe üssük bele a tojásokat. Ezután dolgozzuk a lisztet a tojásokhoz, géppel vagy kézzel gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

A begyúrt tésztát csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe 1 órára.

A hűtőben pihent tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tetszés szerint vágjuk és formázzuk.

A tésztát bő, sós, lobogó vízben főzzük ki. Miután a tészta a lobogó vízbe került, várjuk meg, míg felúszik a víz felszínére. Ezután várjunk még 4-5 percet, majd szűrjük le. Tésztafőzés során érdemes megkóstolni a pastát, így ellenőrizni tudjuk, megfelelő-e az állaga.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon