
Immunerősítő és gyulladáscsökkentő narancsos smoothie – Gyömbér és kurkuma gazdagítja

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Mini croissant leveles tésztából: villámgyors reggeli vagy vendégváró

A legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen: ezektől visszatér a lendület
Az alapanyagok találkozásából vitaminbomba ital születik, ezt a smoothie-t tényleg gyakran érdemes elkészíteni.
Pár egyszerű alapanyagból készül az immunerősítő smoothie, influenzaszezonban érdemes gyakran fogyasztani. Az ital alapja frissen facsart narancslé, semmiképpen sem a bolti dobozos, a narancs az egyik legjobb természetes C-vitamin-forrás.
Mellette répa, kurkuma, gyömbér és banán gazdagítja a smoothie-t. A répa az egyik legjobb A-vitamin-forrás, de K- és C-vitaminban is bővelkedik, illetve a béta-karotin miatt antioxidánsban is gazdag. A kurkuma gyorsítja az anyagcserét, de rákmegelőző hatásáról is ismert. A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő, hatékony a megfázásos betegségek esetén, de emésztési problémákra is ajánlott a fogyasztása.
A banán a smoothie krémességért és édesebb ízéért felel - aki szeretné, joghurttal is helyettesítheti.
Immunerősítő smoothie

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 250 milliliter friss narancslé
- 1 darab banán
- 1.5 teáskanál gyömbér (reszelt)
- 0.5 teáskanál kurkuma
- 1 közepes darab répa
Elkészítés:
A narancsot (2 nagyobb darabból lesz ennyi lé) facsarjuk ki, a répát és a gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le.
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk össze, míg teljesen egynemű nem lesz.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors