![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
10 pompás főzelék a család örömére: másnap is finomak
A főzelék a magyar konyha kedvelt fogása, mely bármilyen zöldségből készülhet, fasírttal és pörkölttel remek választás, akár másnap, újramelegítve is.
Az indiai konyhát csak szeretni lehet, gazdag, fűszeres ízeivel mindenkit elvarázsol. Ilyen ez a dahl is, telis-tele van aromás fűszerekkel, az alapját pedig tartalmas sárgaborsó képezi.
Bár a hüvelyes egy olcsó és mindennapi alapanyag, nagyon különleges fogást dobhatsz össze belőle ezzel a recepttel, ízekben nem lesz hiány. Gyömbérből és fokhagymából érdemes frisset használni, és ha még intenzívebb ízekre vágysz, fűszerekből is az egésznek szavazz bizalmat, és frissen őröld meg őket mozsárban.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le. A sárgaborsót öblítsük át, válogassuk át.
Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Sózzuk, majd dinszteljük addig, míg áttetsző lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket, majd 1 percig pirítsuk, míg illatozni nem kezd.
Adjuk hozzá a sárgaborsót, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd forrásig melegítsük.
Vegyük kicsire a lángot, és fedő alatt főzzük 1 óráig, vagy amíg magába nem szívja a folyadékot és teljesen puha nem lesz.
Ízesítsük citromlével és friss, aprított korianderrel, majd kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu