Krémes hummusz joghurttal lágyítva: kenyérre kenve is tökéletes

Joghurtos hummusz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurttal dúsított hummusz ízletes és extrán krémes, mely nem csak pitával tunkolva remek választás.

A hummusz a közel-keleti konyha egyik kedvence, mely csicseriborsóból készül. A kence ízesítése sokféle módon történhet, az olívaolaj, tahini, citromlé, fokhagyma és római kömény a legtöbb változatban kötelező. Ez szokott még kiegészülni korianderrel, valamilyen paprikával vagy más ízesítővel. A receptben az ízek terén nem történik nagy változás, a krémességen van a hangsúly, ami a görög joghurtnak köszönhető.

A hummusz egyszerű, mégis nagyszerű. Hagyományosan pitával szokás tunkolni, de falafel mellé is remekül illik. Sokan kenyérre kenik, vagy zöldségek mellé kínálják mártogatósnak, és még főtt tésztával is érdemes egybeforgatni, ha gyors, meleg vacsorára vágysz. Persze csak akkor, ha konzerves csicseriborsóból készül az ellenállhatatlan finomság.

Joghurtos hummusz

Joghurtos hummusz ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrjük le, majd rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a sót, borsot, római köményt, fokhagymát, joghurtot, tahinit és a citromlét, majd az egészet turmixoljuk simára.

Kenyérrel vagy pitával, friss zöldségekkel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük