Mennyei palacsinta krémes, joghurtos töltelékkel: vajas tésztareceptet mutatunk

joghurtos-palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha palacsintarajongó vagy, de unod a megszokott ízeket, próbáld ki ezt a joghurtos tölteléket, teljesen más lesz az élmény.

A palacsintát mindenki szereti, legyen az vékony, pufi, magyar, amerikai vagy francia, mint az alábbi recept is, nem lehet neki ellenállni.

A crêpes, a francia palacsinta nagyon vékony tésztával készül, szinte ropogós, és abban is különbözik az általunk ismert változattól, hogy olaj helyett vaj kerül a masszájába. Bár sok külföldi receptben sima vízzel keverik ki a tésztát, érdemes inkább a jól bevált szódát választani, a buborékoktól még levegősebb és könnyedebb lesz. 

Nemcsak a tészta különleges az alábbi receptben, hanem a töltelék is: a megszokott lekvár és kakaó helyett most egy görög joghurtos változat mellett döntöttünk. Hogy ne legyen túl folyós, krémsajttal érdemes kikeverni, a citrom pedig a frissességéről gondoskodik. 

Joghurtos palacsinta

joghurtos-palacsinta2

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 250 ml tej
  • 4 db tojás
  • 50 g olvasztott vaj (+ a sütéshez)
  • 140 g liszt
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet
  • 120 ml szóda

Töltelék:

  • 250 g görög joghurt
  • 170 g krémsajt
  • 70 g cukor
  • 1 db biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit – a szóda kivételével – tegyük egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze. Keverjük bele a szódát is. 

Melegítsünk kb. 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele kb. 3-4 evőkanál tésztát. Oszlassuk el a serpenyőben, egészen vékony lesz. Süssük kb. 1 percig, míg aranybarna nem lesz, majd fordítsuk meg, a másik felét is süssük 20-30 másodpercig. Süssük ki így a maradék tésztát is.

Közben a krémsajtot keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a joghurtot is, végül a citromhéjat. Keverjük egészen krémesre.

A palacsintákat töltsük meg a joghurtos töltelékkel, majd tekerjük fel. Friss bogyós gyümölcsökkel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük