Fűszeres karfiolpogácsa egyszerűen: diétába is beilleszthető

4
Nyomtatás
karfiolpogacsa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a zöldségpogácsa nemcsak azok számára ideális választás, akik vigyáznak az alakjukra, hanem azoknak is, akik a karfiolból szeretnék kihozni a legtöbbet.

A karfiol az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség, amely nemcsak egészséges, hanem könnyedén illeszkedik a legtöbb diétás étrendbe is. Ha valami újra vágysz a megszokott püré és rakott verzió helyett, próbáld ki ezt a fűszeres karfiolpogácsát! Egyszerűen elkészíthető, könnyű, mégis ízgazdag étel, ami tökéletes vacsorára vagy épp egy gyors ebédre. 

Ez a fogás alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú, és tele van vitaminokkal, mint a C- és K-vitamin. Ha gluténmentes verziót szeretnél, készítsd zabpehelyliszttel.

A karfiolt nem kell teljesen pürésíteni, a kissé darabos állag kifejezetten jó ebben a receptben. Tálald joghurtos mártogatósssal, vagy a könnyű, fűszeres paradicsomszósz is remekül illik hozzá, ha extra ízre vágysz.

Karfiolpogácsa

karfiolpogacsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára 8-10 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni. Villával vagy krumplinyomóval törjük össze.

Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, az átpréselt fokhagymát, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, a köményt, és ízlés szerinti sót, borsot. Keverjük alaposan össze, egy formázható masszát kell kapnunk.

Készítsünk kisebb pogácsákat, majd egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat.

A pogácsákat közepes lángon süssük aranybarnára, oldalanként 3-4 perc alatt, majd frissen, melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon